Live streamen op YouTube? Gebruik deze tips!

Live streamen op YouTube is eigenlijk altijd een goed idee. Steeds meer mensen zijn dagelijks op YouTube te vinden, waardoor het steeds makkelijker wordt om een goed publiek te bereiken. Wel is een goede, slimme en effectieve aanpak dan noodzakelijk. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden.

Gebruik onze tips voor YouTube live streams

Live streams zijn ongekend populair en als bedrijf kun je er zeker veel voordeel voor je business uit halen. Wel is het belangrijk om je goed te bedenken dat YouTube totaal anders is dan bijvoorbeeld Instagram of Facebook, zeker als het om live stream gaat. Wij geven je graag een aantal tips voor als jij wilt gaan live streamen op YouTube.

1. Promoot op tijd

Promoot jouw YouTube live stream ver voordat deze daadwerkelijk live gaat door er van tevoren één te plannen via de optie ‘Evenementen’. Waarom? Omdat je dan een groter bereik hebt. Een aankondiging is heel belangrijk, vooral omdat mensen niet snel in zullen stappen als je al een tijdje aan de gang bent. Mensen willen eigenlijk niks missen, dus willen zij op tijd inschakelen als er iets interessants voorbij komt. Zorg daarom voor promotie via ‘Evenementen’ en je biedt iedereen de mogelijkheid om er van begin af aan bij te zijn.

2. Maak gebruik van InStream content

Gebruik InStream content, zoals visuele call-to-actions, als je de aandacht van je kijkers wilt vestigen op een bepaalde link of actie. Wil jij bijvoorbeeld dat zij zich abonneren op jouw kanaal? Maak dit duidelijk door middel van InStream content. Er zijn op YouTube eindeloos veel mogelijkheden om je live stream van de nodige extra content te voorzien. Dit maakt je live stream niet alleen effectiever, maar direct ook een stuk professioneler voor de kijkers.

3. Start vroeg

Live streamen is natuurlijk heel eenvoudig, maar hoe meer mensen er tegelijk mee bezig zijn, hoe matiger de kwaliteit. Er zijn miljoenen mensen tegelijk op YouTube en de groep die gaat live streamen wordt vaak groter naar mate de dag vordert. Hierdoor kan het voorkomen dat je door ‘drukte op de lijn’ te maken krijgt met een lagere kwaliteit van je stream. In het slechtste geval lopen de beelden vast, valt alles weg of ben je onverstaanbaar. Dit is niet erg professioneel, ondanks dat je er zelf weinig controle over hebt. Je kunt gelukkig wel je kansen op een top stream vergroten. Begin vroeg met streamen om een ​​hoge kwaliteit te garanderen.

4. Haal meer uit je inhoud

Voeg voltooide live streams toe aan een afspeellijst om het meeste uit je inhoud te halen. Live streams zijn ideaal, maar niet iedereen zal in de gelegenheid zijn om jouw live stream ook daadwerkelijk live te bekijken. Sommigen zijn aan het werk of moeten net even de kinderen naar school brengen of een rondje met de hond lopen. Je wilt zo veel mogelijk mensen bereiken en dan is het goed om je voltooide live streams aan een afspeellijst toe te voegen.

Zorg voor professionele video inhoud

Video inhoud moet gewoon professioneel zijn in deze tijd. Consumenten verwachten steeds meer, gewoon omdat er ook steeds meer mogelijk is. Besteed optimale aandacht aan alle video inhoud die je maakt. Kun je hier wel wat hulp, advies en ondersteuning bij gebruiken? Wij helpen je graag verder. Neem gerust eens contact met ons op.