10 Manieren om je YouTube kanaal te laten groeien

Youtube kanaal groeien

Steeds meer bedrijven starten een YouTube kanaal. Dat is natuurlijk fantastisch, want visuele content wordt steeds belangrijker. Eerder al hebben wij je een aantal belangrijke YouTube tips gegeven voor het maken van video’s. Nu willen we je tips geven om meer kijkers te krijgen.

Zo laat je je YouTube kanaal groeien

Het publiceren van video’s op YouTube voor je bedrijf is altijd goed, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat de video’s ook goed bekeken worden. Wij geven je 10 makkelijke manieren om je YouTube kanaal te laten groeien.

1. Focus op de juiste mensen

Er zijn bedrijven die al hun energie inzetten om mensen zo ver te krijgen dat zij de video’s op YouTube bekijken. Dit kan nuttig zijn, maar als je je energie besteedt aan mensen die nooit – echt nooit – op YouTube te vinden zijn, dan is het pure verspilling van je energie. Focus je op mensen die wel al actief zijn op YouTube.

2. Reageer op andere kanalen

Niemand zal per ongeluk op jou YouTube kanaal stuiten en een vaste kijker worden. Hier moet je iets voor doen. Het is belangrijk om jezelf goed zichtbaar te maken op het videokanaal. Dit doe je bijvoorbeeld door veel te reageren op kanalen van anderen. Plaats waardevolle en opvallende comments.

3. Reageer op recente video’s

Comments kun je natuurlijk ook plaatsen onder video’s. Het is goed om populaire kanalen te vinden en te reageren onder de meest recent geüploade video’s. Ook dit is een goede manier om jezelf vrij makkelijk zichtbaar te maken.

4. Geef een reactie op anderen

Lees eens wat comments van anderen en kijk of je hier goed op kunt reageren. Houd het natuurlijk wel relevant, zodat je op de juiste manier opvalt. Ga zeker niet spammen.

5. Werk samen

Veel mensen vinden het wat vervelend om samen te werken op social media, maar het is toch echt aan te raden. Zet je hier overheen en zoek juiste partijen om mee te gaan samenwerken. Samen kun je veel meer bereiken dan alleen.

6. Vul de omschrijving in

Er is niet voor niets een mogelijkheid om een omschrijving bij je video in te vullen. Maak hier ook gebruik van, want het draagt bij aan de vindbaarheid van je video. Besteed vooral veel aandacht aan de eerste drie regels van de omschrijving en zorg dat je hierin de belangrijkste boodschap van je video plaatst.

7. Let op je woorden

Kies je woorden bewust. Denk na over waar mensen op zullen zoeken op YouTube als zij zoeken naar een video over het onderwerp waar jij een video over publiceert. Dus, denk na over relevante keywords, uitspraken en natuurlijk #hashtags!

8. Gebruik een sterke thumbnail

Kies een goede thumbnail voor je video. Als je een video uploadt, dan geeft YouTube je drie opties. Het is niet verstandig om er hier eentje uit te kiezen. Vaak zijn deze vaag en niet volledig passend. Ga voor een sterke thumbnail.

9. Een eerlijke thumbnail

Ook belangrijk: houd de thumbnail eerlijk! Veel video’s op YouTube hebben een spectaculaire thumbnail, maar gaan in werkelijkheid totaal ergens anders over. Dit zorgt enkel voor teleurstellingen, dus ga voor een passende en eerlijke thumbnail. De titel van je video is belangrijk, maar uiteindelijk moet je het toch vooral van de thumbnail hebben. Houd hier dus goed rekening mee.

10. Gebruik de juiste tools

Je kunt gebruik maken van tools om net even een stapje extra te zetten voor het design van je video. Soms zijn toevoegingen alles wat je nodig hebt om op te vallen. Een tool di veel gebruikt wordt voor YouTube is Epoxy.

Volg ons op YouTube!

Natuurlijk zijn wij ook al enkele jaren actief op YouTube. Neem gerust eens een kijkje op ons YouTube kanaal en volg ons. Wil je hulp of advies voor het opzetten van jouw YouTube kanaal? Neem dan gerust eens contact met ons op.