LinkedIn adverteren: 5 strategische tips

LinkedIn adverteren is voor elke ondernemer een goed idee. Iedere professional weet dat LinkedIn dé plek is om de juiste mensen te ontmoeten, waardevolle connecties aan te gaan en de klantenkring uit te breiden. Het is dan ook niet vreemd dat we veel promoties voorbij zien komen op LinkedIn. Natuurlijk is het aan jou om jouw promoties op te laten vallen. Wij helpen je daar graag bij.

Gebruik deze tips voor promoties op LinkedIn

Als je op social media wilt adverteren, dan mag je LinkedIn zeker niet vergeten. Promoties op LinkedIn zijn heel effectief, maar het is wel belangrijk dat je het op de juiste wijze aanpakt. Daarom geven wij je graag een aantal strategische tips voor LinkedIn adverteren.

1. Maak een visitekaartje voor LinkedIn

We hebben het al vaker gezegd. Je profiel op LinkedIn is in feite je visitekaartje. Het belangrijkste verschil met een echt visitekaartje is wel dat je je profiel steeds verder kunt aanvullen met relevante informatie. Voeg hier ook een allround business card aan toe en je zorgt voor een overtuigend geheel.

2. Bepaal wie je wilt bereiken

Probeer zo goed mogelijk te bepalen wie je wilt bereiken. Kijk hiervoor onder meer naar regio’s, naar branches en naar specialisaties. Wie wil jij bereiken met jouw promoties op LinkedIn? Door dit goed te bepalen kun je jouw advertenties effectiever inrichten en richting geven naar de juiste doelgroep.

3. Richt niet alleen op adverteren

We zien het vaker gebeuren dat ondernemers zich voor 100 procent richten op het publiceren van promoties op LinkedIn. Dit is niet zo effectief als je misschien wel zou denken. Het is belangrijk om content af te wisselen. Deel kennis, expertise, ervaringen.. Vergeet ook zeker niet om af en toe om de mening van je connecties te vragen, want dit trekt reacties aan. Wissel content af en focus niet alleen op het maken van reclame voor jezelf. Dit doet vaak eerder kwaad dan goed.

4. Maak je business page compleet

LinkedIn staat vol met half afgemaakte bedrijfspagina’s. Zonde, want juist hier moet je het van hebben. Ga je adverteren op LinkedIn? Zorg er dan voor dat je zakelijke profiel eerst helemaal compleet, up to date en goed verzorgd is. Dit is uiteindelijk jouw visitekaartje waarmee je mensen moet gaan overtuigen. Stop er veel tijd in en maak het indrukwekkend!

5. Begin altijd met het einde in zicht

Dit klinkt misschien wat vreemd, maar het is goed om te beginnen met het einde in gedachten. Waarom? Omdat je op die manier precies weet welke weg je moet bewandelen om dáár te komen waar jij wilt zijn. Stel je doel vast en kijk goed naar wat je wilt bereiken, zodat je precies weet welke richting je op moet om dat te bereiken. Zo maak je je LinkedIn advertenties effectiever.

Schrijf je in voor een LinkedIn training

Wil jij het maximale uit LinkedIn halen, maar weet je niet precies hoe je dat het best aan kunt pakken? Wij helpen je graag. Volg eens een LinkedIn training bij ons!