Instagram stickers voor de promotie van bedrijfsprofielen

Bedrijfsprofielen op Instagram krijgen nieuwe mogelijkheden om op te vallen. Instagram heeft namelijk besloten om nieuwe stickers te ontwikkelen waarmee gebruikers bedrijfsprofielen kunnen promoten in Instagram Stories. Zakelijke stickers zijn dus onderweg en worden op dit moment al getest door een geselecteerde groep. Wat mogen we ervan verwachten?

Zakelijke stickers op Instagram

Instagram is op dit moment een nieuwe stickeroptie aan het testen binnen Instagram Stories, waarmee gebruikers een bedrijfsprofiel met hun volgers kunnen delen, inclusief een koptekst en een voorbeeld van drie afbeeldingen die doorlinken naar het bedrijfsprofiel van het betreffende bedrijf of merk. Steeds meer bedrijven maken gebruik van influencers die actief zijn op Instagram. Zeker voor deze bedrijven is het de moeite waard om deze nieuwe optie eens nader te bekijken. Influencers krijgen namelijk meer mogelijkheden om jouw bedrijf extra onder de aandacht te brengen met deze nieuwe stickers.

Het toevoegen van een @profile

De nieuwe, zakelijke stickers van Instagram zorgen ervoor dat gebruikers een zogenaamde @profile toe kunnen voegen aan hun Stories. Deze @profile zou vervolgens miniaturen moeten ophalen van de meest recente drie berichten van dat account. Deze preview kan dan worden gebruikt als een promotietool in Instagram Stories. Je kunt het bedrijf van een vriend promoten, een dienst die je heeft geholpen of misschien een lokale kleine en middelgrote onderneming die het moeilijk heeft tijdens de COVID-19 crisis. Zo komen er nog tal van mogelijkheden vrij, waaronder natuurlijk de nieuwe mogelijkheden in de samenwerkingen tussen bedrijven en influencers.

De coronacrisis was de aanleiding voor deze toevoeging

Instagram was op zoek naar meer manieren om kleine bedrijven te helpen promoten die lijden onder de pandemie van het coronavirus. Eerder al voegde Instagram nieuwe cadeaubon-, voedselbestel- en fondsenwervingstools toe, zowel voor Instagram Stories als voor profielen, om merken en hun communities meer manieren te bieden om lokale MKB’s te ondersteunen. De zakelijke stickers zijn nu ontwikkeld en toegevoegd om nog meer hulp en ondersteuning te bieden aan ondernemers die het in deze tijd zwaar hebben.

Interessant voor bedrijven

De sticker, ‘Share Professional’, hoort bij het pakket Instagram COVID-19 tools. Zo noemt men de nieuw toegevoegde functies inmiddels al wereldwijd. De nieuwe stickers worden gebruikt om bedrijven die het moeilijk hebben op een eenvoudige manier wat extra promotie te geven. Daarnaast zorgen de stickers ook voor een makkelijker manier om tips over bedrijven of merken te delen via Instagram Stories. De stickers zijn dan ook zeker een interessante toevoeging voor alle bedrijven die extra willen promoten op Instagram. De stijgende populariteit van Instagram Stories maakt het allemaal eigenlijk alleen nog maar interessanter.

Meer naamsbekendheid op Instagram

Een optimale naamsbekendheid is natuurlijk voor alle bedrijven interessant. Het behoort toch wel tot de belangrijkste doelstellingen van vrijwel alle ondernemingen. De zakelijke stickers helpen je om op een eenvoudige manier meer naamsbekendheid op te bouwen en meer aandacht te krijgen voor je bedrijfsprofiel. Je kunt bijvoorbeeld aan tevreden klanten vragen om een link te delen op Instagram. Zo zijn er meer interessante mogelijkheden. Wil jij ook meer halen uit je Instagram bedrijfsprofiel, misschien wel juist in deze periode? Wij helpen je graag. Meld je aan voor een Instagram training!