Kies jij voor opgenomen video of live streaming?

Video gaat een steeds grotere rol spelen in de wereld van marketing. Dit is geen nieuws meer. Het zal niemand ontgaan zijn dat er steeds meer videomateriaal te vinden is op de sociale kanalen, op websites en in webwinkels. Ook via de mail ontvangen we steeds meer videomateriaal, al dan niet gepersonaliseerd. Video is een absolute trend die zich steeds verder voortzet. Als jij nog niet actief bent in de wereld van video, dan is nu zeker het moment aangebroken om er wel mee aan de slag te gaan. Maar kies je dan beter voor opgenomen video of voor live streaming?

Opgenomen video

Tubular heeft onderzoek gedaan naar video en het verschil tussen opgenomen video en live streaming. Het onderzoek laat zien dat de meningen over merk gerelateerde video content op Facebook met maar liefst 258 procent positiever zijn in vergelijking tot de resultaten van 2017. In het geval van YouTube zien we een toename van 99 procent. We mogen dus zeker wel stellen dat opgenomen video vandaag beter gewaardeerd wordt dan in 2017. Sterker nog, de groep mensen die bewust op zoek gaat naar merk gerelateerde video’s wordt steeds groter. Opgenomen video’s, zoals productvideo’s, doen het bijvoorbeeld bijzonder goed op YouTube. Veel mensen zoeken hier naar videomateriaal over het gebruik van een product dat zij mogelijk willen aanschaffen. In de meeste gevallen zijn opgenomen video’s sterk gestileerd, bewerkt en gebrandmerkt.

Live streaming

Uiteraard werd er ook gekeken naar live streaming. Er komen steeds meer mogelijkheden voor live streaming bij en hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Het blijkt dat live streams ook zeer gewaardeerd worden op social media. Mensen besteden 3 maal meer tijd aan een live video dan aan het bekijken van een opgenomen video. Wanneer we de twee direct met elkaar vergelijken, dan is live streaming dus nog iets interessanter voor bedrijven dan het maken van video’s voor latere publicatie. Voor live streaming worden vaak specifieke onderwerpen gekozen. Er wordt vooral veel kennis, vaardigheid en talent gedeeld via live streams.

Wat is de betere optie voor jou?

Kun jij zelf nu beter kiezen voor opgenomen video’s of voor live streaming? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Voel je je relatief ongemakkelijk voor de camera? Dan zijn opgenomen video’s vaak beter. Je kunt dan meerdere video’s opnemen en de beste, of meest zelfverzekerde, publiceren. Wil jij een sterkere band opbouwen met je bestaande en toekomstige klanten? Dan is live streaming wellicht weer de betere optie. Uiteindelijk draait het vooral om waar jij je het best in kunt vinden, om wat het best bij jouw bedrijf past en om waar jouw specifieke doelgroep het meest op zit te wachten.

Tips, adviezen en ondersteuning bij het maken van video’s

Wij hebben een ruime ervaring op het vlak van video. Wil jij met video aan de slag, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of maak je al video’s, maar zijn deze niet zo effectief als je zou willen? Wij helpen je graag verder met de nodige tips, adviezen en ondersteuning. Benieuwd? Neem dan gerust contact met ons op.