Streaming video-inhoud groeit met 10% in een jaar

Video-inhoud wordt met de dag populairder. Dit is zeker iets voor bedrijven om rekening mee te houden. Een groot deel van de Nederlandse bedrijven richt zich namelijk nog niet op de video binnen de marketingstrategie. Dit is zonde, want er valt veel succes mee te behalen. In het afgelopen jaar is streaming video-inhoud gegroeid met maar liefst 10 procent.

Sociale kanalen kiezen voor streamen

Streamen wordt steeds gewoner en dit heeft natuurlijk vooral ook te maken met de aandacht die eraan wordt besteed door de sociale kanalen. Facebook, YouTube en Twitter proberen allemaal in verschillende vormen de videostreamingmarkt te bereiken – en met goede reden. Volgens een nieuwe update van Nielsen is streaming video-inhoud nu goed voor 19% van de gemiddelde kijktijd. Dit staat gelijk aan een stijging van 10% ten opzichte van vorig jaar.

Niet alle sociale kanalen zijn even succesvol

We gaven het al even aan. Onder meer Facebook en Twitter doen ook een gooi naar het succes van video. Op Instagram kennen we het natuurlijk ook al een tijdje. Toch lijkt het erop dat niet ieder sociaal kanaal goed succes weet te bereiken met streaming diensten. Netflix staat bovenaan. Dit is logisch en vraagt dan ook niet om een verdere uitleg. Op de tweede plaats vinden we YouTube. Dit sociale kanaal groeit jaarlijks enorm en de kijktijd per sessie neemt ook steeds verder toe. Facebook blijft achter, Twitter bereikt ook geen wonderen met video en Instagram IGTV heeft te maken met een tekort aan aandacht. Facebook zelf geeft overigens aan dat er wel verbeteringen worden gezien op het vlak van Facebook Watch Content, maar het sociale kanaal is niet terug te zien in de top 4.

Consumenten willen meer videostreaming diensten

Videostreaming diensten zijn vooral voor bedrijven interessant om een groter publiek te bereiken. Het zijn de advertenties binnen de video’s die op dit moment goede indruk maken. Bedrijven doen er zeker goed aan om meer aandacht te geven aan streamingdiensten, want consumenten willen er alleen maar meer van. Op dit moment is ongeveer 60 procent van de consumenten geabonneerd op minstens één betaalde videostreaming dienst. Maar liefst 93 procent van deze groep geeft aan deze hoeveelheid uit te breiden.

YouTube speelt hier optimaal op in

‘Kosten’, ‘gebruiksgemak’ en ‘variëteit aan inhoud’ zijn sleutelfactoren bij de opkomst van streaming inhoud. De meeste grote sociale platforms zoeken hun eigen weg naar de streamingarena, waarbij het advertentiepotentieel in combinatie met hun geavanceerde doelgroepgerichte tools grote voordelen biedt voor iedereen, als ze het goed kunnen doen. YouTube heeft aan The Information medegedeeld aan de slag te gaan met de trend. Dit platform geeft aan het YouTube TV-aanbod te willen uitbreiden met een breed scala aan streamingdiensten voor abonnementen van entertainmentbedrijven. Facebook heeft ook zijn eigen premium-abonnement aanbod verkent, maar heeft op dit vlak nog geen belangrijke stappen gezet.

Social media gaan wéér veranderen

Sociale kanalen veranderen natuurlijk voortdurend. Waar we eerst indruk konden maken met enkel tekst konden we later enkel nog indruk maken met tekst gecombineerd met een foto. De video gaat het nu weer overnemen van de foto en zo blijven de sociale kanalen ontwikkelen. Vind je het lastig om met deze ontwikkelingen mee te gaan en wil je optimaal om leren gaan met de sociale kanalen voor een maximaal succes? Meld je dan aan voor één van onze social media trainingen.