Nieuwe functie: LinkedIn Stories!

Na een jaar van geruchten is het dan eindelijk zo ver… LinkedIn stories! Het is vanaf nu aan mogelijk om, net zoals bij Instagram en Facebook, een verhaal te plaatsen die na 24 uur weer verdwijnt. LinkedIn heeft de stories functie als eerste uitgerold in Nederland. Niet gek, want ons land is een van de meest actieve landen op LinkedIn.

Je kon natuurlijk al normale posts maken, maar met stories komt er een extra mogelijkheid bij. Je kunt heel eenvoudig je zakelijke relaties op de hoogte houden van allerlei kleine gebeurtenissen in je bedrijf. Deze stories verdwijnen na 24 uur. In dit blog bespreken we de mogelijkheden van stories!

Stories enkel in de LinkedIn app

Mocht je je afvragen waar je stories staan, dan is dat in de LinkedIn app. Stories maak je voornamelijk met je telefoon tijdens een grappige gebeurtenis. Op de homepage van je app zie je de profielfoto’s van je connecties staan met daaromheen een cirkel. Door hierop te klikken zie je de verhalen van een persoon. Door rechts in het scherm te klikken ga je door naar de volgende storie.

Je kunt heel eenvoudig één of meerdere stories plaatsen. Door op het + teken te klikken kun je een foto of video plaatsen.

Storie ontwerpen

Bij het maken van een verhaal op LinkedIn kun je kiezen voor twee opties.

  • Eén foto
  • Video van 20 seconden

Na het maken van je foto verhaal kun je deze voorzien van diverse stickers. Met deze stickers kun je ook iemand taggen. Die persoon krijgt hier een notificatie van.

Wie heeft je verhaal gezien

Als je een verhaal hebt gepost, dan zie je binnen enkele uren wie je verhaal heeft gezien. Je ziet de volledige naam van een persoon. Op dit moment worden je stories alleen getoond aan personen binnen je eerste-graads-netwerk.

Stories LinkedIn inplannen?

Tot op heden is het NIET mogelijk om stories in te plannen.

LinkedIn stories in actie

Natuurlijk hebben we een video gemaakt waarin we je laten zien hoe stories op LinkedIn werken. In deze video leggen we je uit hoe LinkedIn stories werkt en wat voor voordelen je er uit kunt halen voor je onderneming.

LinkedIn training boeken

Wil je meer weten over het optimaal zakelijk inzetten van je LinkedIn? Neem dan contact met ons op voor een LinkedIn training! Wil je meer klanten vinden via LinkedIn? Kijk dan eens naar onze online training: 7 methodes voor meer klanten via LinkedIn.

Deze is na aankoop direct beschikbaar en bevat veel tips!