Gevolgen corona te bizar voor woorden…

Het hele corona circus begint nu waanzinnige vormen aan te nemen. Economen als Kees de Kort hebben nog nooit zulke negatieve cijfers gezien. De financiële crisis van 2008 was niets vergeleken met de tsunami aan ellende die zo gaat komen. De werkloosheid gaat de komende maanden hard oplopen. Het is te triest om te zien dat het water bij culturele centra, musea en sportclubs tot aan de lippen staat. Er groeit een generatie op die dit allemaal moet missen. Ons mooie land gaat in 7 weken compleet kapot. Waarom mag je wel met 50 mensen naar boormachines kijken bij de Gamma, maar niet naar een schilderij?

Klappen voor de horeca

Om nog maar te zwijgen over klappen die de horeca en de evenementensector krijgt! Je zou maar directeur zijn van de Ziggo Dome, Paradiso of meerdere horecazaken hebben. Dan weet je echt niet meer wat je moet doen. Zeker omdat het kabinet ondernemers met de NOW regeling heeft zitten voorliegen. Horeca ondernemer Khalid Oubaha legt met zijn actie Horecazorg.nl pijnlijk uit hoe het zit. Pompen of verzuipen? De horeca kies voor pompen en gooit op 1 juni de deuren weer open! Zwicht het kabinet onder de maatschappelijke druk? Net zoals ze dat deden met het sluiten van de scholen… ik hoop het.

PS: Wist je trouwens dat de horeca zo lang moet dichtblijven omdat het kabinet niet wil dat ‘domme burgers’ met elkaar gaan praten over de waanzin die nu gaande is? Straks staat het malieveld weer vol met gele hesjes en daar is de overheid nu al 2 maanden lekker vanaf…. maar voor hoe lang nog? 

En wat doet het kabinet om deze crisis op te lossen? Die is 2 weken op reces, het is immers meivakantie… in de grootste crisis ooit!! Snap jij het nog? We zitten iedere dinsdagavond op de bank te kijken naar een nieuwe aflevering van Corona & Rutte. Netflix kan zo de filmrechten kopen van alle persconferenties. Hoeveel seizoenen gaan er nog komen?

Coronadictatuur

Ik begin steeds meer vraagtekens te stellen bij alles wat er gaande is. Facebook en YouTube blokkeren steeds meer artsen en wetenschappers die het werkelijke verhaal vertellen. Logisch, want de overheid is nu hun grootste permanente adverteerder geworden bij iedere video. De overheid gaat WOB-verzoeken pas vanaf 1 juni in behandeling nemen. Ze houden zaken achter voor ons. En stiekem wil Grapperhouse de noodverordeningen in de grondwet vastleggen (ze zijn namelijk wettelijk niet geldig). Die 1,5 -bullshit- meter gaat dus werkelijkheid worden. Denk even na over de gevolgen… Willen we dit? Ik niet: Laat je stem horen! Gaan we emigreren naar Zweden? Om ook nog maar te zwijgen over de rekening die gaat komen. 3x raden wat er gaat gebeuren: bezuinigen en belasting omhoog. Wat een verrassing….

En wat dan helemaal bijzonder is, is dat mensen morgen 75 jaar de vrijheid vieren. Welke vrijheid precies? We leven in een politiestaat of dictatuur. En als makke lammetjes vinden we het nog prima ook. Er is totaal geen opstand tegen de huidige waanzin! We mogen niet op de koffie bij vrienden en familie, we mogen niet reizen door de EU, we mogen niet op bezoek bij opa en oma, recht om te demonstreren is afgenomen, je krijgt een strafblad als je iemand de hand geeft, Overheid misleid ondernemers, niet met vrienden in een auto zitten….

Laat digitaal van je horen en accepteer dit nieuw normaal niet. Deze hele situatie is abnormaal.

Gaat u maar rustig slapen als u denkt dat alles wel goed komt…