Zakelijke videocontent maken? Hierbij 6 ideeën!

Zakelijke videocontent is booming. We zien het overal op social media. Er verschijnen steeds meer video’s en het aantal afbeeldingen neemt af. Video heeft de toekomst, of het nu gaat om livestreams of om vooraf gemaakte video’s. Het is voor bedrijven zeker aan te raden om aan de slag te gaan met het maken van videocontent die de doelgroep aanspreekt. Als je niet gewend bent om video-inhoud te maken, dan is het aan te raden om makkelijk te beginnen.

Sterk beginnen met eenvoudige zakelijke videocontent

Om grote impact te bereiken hoef je het zeker niet ingewikkeld aan te pakken. Er zijn meer dan voldoende eenvoudig uit te voeren video ideeën voor zakelijk videomateriaal. Simpel beginnen is om meerdere redenen aan te raden. Op de eerste plaats geeft het je de kans om gewend te raken met het werken met de camera en, eventueel, met het voor de camera staan. Hoe vaker je het doet, hoe beter de video’s worden. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat je videopubliek moet opbouwen. Eenvoudige video ideeën zijn sneller uit te voeren, waardoor ze effectiever zijn als je nog een goed publiek moet opbouwen. Wij geven je inzicht in 5 makkelijk uit te voeren video ideeën voor je zakelijke video content.

1. Videolijsten

We kennen natuurlijk allemaal wel de tiplijsten, die we bijvoorbeeld zien in social media posts en die omschreven worden in zakelijke blogs. Je kunt dit principe ook makkelijk aanspreken voor videocontent. Wel is het belangrijk dat de video niet te lang wordt, dus beperk je tot bijvoorbeeld 3 punten. Ben je kapper? Bied dan bijvoorbeeld drie manieren om snel en mooi het haar op te steken. Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld.

2. Film je werk

Gewoon simpel, film wat je dagelijks aan het doen bent. Monteer dat en zet het op YouTube.

2. Bied de visuele ervaring

Wat maak jij? Het antwoord op deze vraag kan natuurlijk van alles zijn. Het punt is dat je de kijker eens meeneemt op een visuele ervaring van het maakproces. Hoe maak jij het product dat jij verkoopt? Geef eens een kijkje hoe een bepaalde machine werkt, laat zien wat er allemaal nodig is om het product te maken en vergeet ook niet om te laten zien hoe het verpakt wordt. Verkoop jij relatief kleine producten? Dan kun je aan het eind van de video een mooi pakketje tonen en als het ware aan de kijker aanreiken.

3. Presentatievideo’s

Op de één of andere manier presenteren we allemaal. Presenteren is een manier van verkopen. Voor de één betekent dit dat alles draait om styling, van het kiezen van de juiste stropdas tot het dragen van bijpassende sieraden. Voor de ander draait het vooral om het mooi opmaken van een bord voor een gast in het restaurant en voor weer iemand anders betekent dit het sfeervol presenteren van een alledaags product. Hoe presenteer jij en welke tips kun jij hierover meegeven aan de kijker?

4. Instappen met trending hashtags

Wil je op een slimme manier instappen met je videocontent? Dan kun je natuurlijk ook aan de slag gaan met de trending hashtags die steeds weer terugkeren. Hierbij kun je onder meer denken aan #ThrowbackThursday, #MondayMotivation en #SelfCareSunday. Natuurlijk kun je ook altijd checken of er andere trending hashtags zijn waar jij op mee kunt liften met je video content. Het is een ideale manier om je groep kijkers wat sneller op te bouwen.

5. Zet een medewerker in het zonnetje

Medewerkers zijn makkelijke ‘onderwerpen’ voor video’s. Waarom? Om meerdere redenen! Op de eerste plaats doen zij iets in het bedrijf dat belangrijk is voor het eindproduct. Zij zijn van waarde voor het bedrijf en binnen het proces van schets tot eindgebruiker. Ze zijn aanwezig en ze hebben altijd iets te doen.

Kortom, het is ideaal om eens in beeld te nemen wat een specifieke medewerker doet binnen het bedrijf. Laat hem of haar zelf uitleggen hoe alles werkt en waarom het belangrijk is. Uiteraard is het ook altijd een goed idee om de medewerker te laten vertellen waarom het zo leuk is om voor jouw bedrijf te werken!

Aan de slag met zakelijke videocontent

Videocontent wordt steeds belangrijker, maar niet ieder bedrijf kan of wil er zelf mee aan de slag. Als je je er niet prettig bij voelt, dan is het een goed idee om te kiezen voor uitbesteding. Wij kunnen je hier zeker in verder helpen, waarbij we gebruik kunnen maken van een greenscreen voor een uniek en pakkend resultaat. Wil jij hier meer over weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.