5 ideeën voor een leuke Instagram wedstrijd

We zien steeds meer wedstrijden Instagram voorbij komen op het sociale netwerk. Hierbij zien we duidelijk trends ontstaan. Daarnaast pakt het ene bedrijf het origineler en uitgebreider aan dan het andere. Instagram wedstrijden zijn ideaal om in te zetten voor wat extra promotie voor je bedrijf.

Deze ideeën werken gegarandeerd

Wil jij ook een leuke Instagram wedstrijd organiseren, maar heb je te weinig inspiratie? Dan hebben wij wel een paar leuke ideeën voor je die je kunt gebruiken voor je zo’n wedstrijd.

1. Eenvoudige like & comment wedstrijd

Dit is natuurlijk de meest bekende en meest ingezette Instagram wedstrijd. Deze wedstrijdvorm zien we overigens ook op andere plaatsen terug, zoals op Facebook. Hier is een belangrijke reden voor. Dergelijke wedstrijden ontvangen veel aandacht en je hoeft er zelf niet veel aan te doen. Zo hoef je bijvoorbeeld niets te beoordelen geen hashtags te volgen. Mensen kunnen iets winnen door jouw bedrijf te liken en een comment te plaatsen.

2. De fotobijschrift wedstrijd

Dit is een heel leuke wedstrijd, omdat het de Instagram-gebruikers uitdaagt echt creatief te zijn. Je plaatst een grappige foto en vraagt je volgers om hier een bijschrift bij te bedenken. Deze mogen natuurlijk in de comments worden geplaatst. Voor de persoon met het meest originele bijschrift ligt er uiteraard een prijsje klaar.

3. De puzzelwedstrijd

Puzzelwedstrijden op Instagram doen het altijd goed. Het zet mensen aan tot nadenken en vaak is dat een welkome afwisseling op de dagelijkse bezigheden. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je gewoon een sommetje plaatst. Denk eerder aan een leuke rebus of aan een rekensom met afbeeldingen, zoals we deze vaker voorbij zien komen. Maak het tot een echte uitdaging om het antwoord te vinden en geef een prijsje weg aan iemand die het goed heeft.

4. Instagram Stories wedstrijd

Je kunt Instagram Stories ook uitstekend inzetten voor je wedstrijden. Maak een wedstrijd in je verhaal en gebruik de vragenfunctie om de inzendingen te verzamelen. Deze wedstrijd trekt extra veel aandacht, omdat Stories populair zijn. Je kunt er goed je voordeel mee doen en je realiseert direct meer betrokkenheid voor in de toekomst.

5. De zoekwedstrijd

Een ouderwets potje spoorzoekertje, maar dan online. Superleuk en het trekt zeker de aandacht. Verstop een prijs en geef je Instagram volgers via de feed aanwijzingen om de prijs te vinden. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat het erg makkelijk is, dus het kost je ook wel wat tijd om het in elkaar te zetten. Het resultaat mag er zeker zijn, dus als je eventjes niets te doen hebt…

Haal meer uit Instagram voor bedrijven

Bedrijven kunnen goed hun voordeel doen met hun aanwezigheid op Instagram. De Instagram wedstrijden versterken het online succes op dit sociale kanaal. Toch vinden veel bedrijven het lastig om voldoende aandacht en betrokkenheid te krijgen. Behoor jij eigenlijk ook tot deze groep? Dan hebben wij de oplossing! Volg eens een Instagram training.