Facebook videoadvertenties inzetten: 5 tips

Facebook videoadvertenties kunnen je veel succes opleveren, maar dan is het wel belangrijk dat je er op de juiste manier mee aan de slag gaat. Het adverteren met behulp van video is nog relatief nieuw en veel bedrijven hebben er niet eerder mee gewerkt. Hierdoor is het niet altijd makkelijk om voldoende voordeel uit de videoadvertenties te halen.

Gebruik onze Facebook videoadvertentie tips

Wij hebben 5 praktische tips voor je opgesteld om te gebruiken bij het inzetten van videoadvertenties op Facebook. Onderstaande tips helpen je om meer succes uit je Facebook videoadvertenties te halen.

1. Tot he point

Maak je videoadvertentie niet te lang, maar kom zo snel mogelijk ter zake. Het is belangrijk dat de kijker binnen 10 seconden, maximaal, weet waar het over gaat. Binnen de eerste 5 seconden van je videoadvertentie moet je al de aandacht weten te pakken. Hoe korter je videoadvertentie is, hoe groter de kans dat mensen de hele video bekijken. Onthoud dit dus altijd bij het maken van je videoadvertentie voor Facebook.

2. Volg de aanbevelingen

Wanneer je een Facebook videoadvertentie gaan maken, dan krijg je aanbevelingen van Facebook om je video zo goed mogelijk te maken. Volg deze aanbevelingen ook, want het levert je veel voordeel op. Daarnaast weet je dan direct ook zeker dat je videoadvertentie voldoet aan de vereisten van Facebook, wat natuurlijk ook heel belangrijk is voor het succes van je video. Een belangrijke aanbeveling is bijvoorbeeld dat je ervoor zorgt dat je videoadvertentie zonder geluid kan worden bekeken, vooral omdat 85 procent van de Facebook gebruikers door de tijdlijn scrollen zonder het geluid aan te zetten.

3. Gebruik goede software

Een videoadvertentie is alleen effectief wanneer de kwaliteit van de video zo hoog mogelijk is. Om dit te bereiken is het goed om gebruik te maken van goede software voor videobewerking. Hier zijn meerdere varianten van en je kunt eigenlijk tegen ieder budget wel een goed programma aanschaffen. Een videobewerkingsprogramma hoeft dan ook niet per se duur te zijn.

4. De juiste instellingen

Bij videoadvertenties op Facebook heb je twee mogelijkheden in de instellingen. Op de eerste plaats heb je de mogelijkheid om klikken te koppelen en daarnaast kun je vertoningen koppelen. Beide opties zijn bedoeld om de advertentieweergave te optimaliseren. Het is belangrijk om hier een goede keuze in te maken. In combinatie hiermee bepaal je namelijk ook waar je voor gaat betalen: voor de klikken (CPC) of voor de vertoningen (CPM).

5. Analyseer prestaties

Gun je Facebook videoadvertentie altijd de tijd om te werken. Er zijn bedrijven die een videoadvertentie na een dag alweer offline halen omdat deze niets oplevert. Geef het de tijd om te werken, en daarmee de kans om je succes op te gaan leveren. Stel voor jezelf een acceptabele periode in en ga na die periode pas aan de slag met analyseren. Leer van je analyses, zodat je de videoadvertenties steeds verder kunt optimaliseren.

Volg eens een Facebook training

Facebook biedt tegenwoordig eindeloos veel features voor bedrijven. Facebook videoadvertenties is er slechts eentje. Wil jij optimaal voordeel uit dit sociale platform halen? Volg dan eens een Facebook training bij ons!