Instagram Close Friends: alleen voor je beste vrienden!

Op vrijdag 30 november heeft Instagram een nieuwe functie gelanceerd, namelijk Close Friends. Deze functie zorgt ervoor dat je Stories kunt delen met uitsluitend je beste vrienden. Er worden nu eenmaal wel eens Stories gemaakt die eigenlijk niet voor de ogen van zomaar iedereen bedoeld zijn.

Close Friends Instagram

Met de nieuwe Instagram functie Close Friends kun je jouw Stories, als je wilt, alleen delen met mensen die jij hebt geselecteerd om tot je beste vrienden te behoren. Andere mensen die jou volgen kunnen dus niet zien wat jij hebt geplaatst. De mensen die jij tot je groep beste vrienden hebt toegelaten krijgen een groen cirkeltje te zien om je profielfoto in de lijst met Instagram Stories. Zo kunnen zij zien dat jij iets gedeeld hebt met alleen je beste vrienden. Op deze manier hoopt Instagram dat de video’s en foto’s wat persoonlijker en authentieker gaan worden.

Je kunt maar één lijst maken

Voor alsnog kun je maar één lijst samenstellen met mensen die jij als je beste vrienden ziet. Bedrijven kunnen dit uiteraard doen voor de meest betrokken klanten, bijvoorbeeld. Het is dus niet mogelijk om verschillende lijsten te maken, zoals een Close Friends lijst voor je beste vrienden, eentje voor je collega’s en eentje voor je klanten. Je zult dus wel echt keuzes moeten maken. Een groot voordeel is wel dat de mensen die je niet in je lijst zet niet kunnen zien dat je wel een lijst gemaakt hebt. Je Close Friends vriendengroep is dus helemaal privé en afgeschermd van anderen.

Stories delen met de juiste mensen

Op dit moment is het zo dat de meeste Instagram Stories worden gemaakt voor een heel breed bereik. Verreweg de meeste Instagram leden hebben namelijk vrienden, familie en collega’s in hun lijst, maar ook vage kennissen en mensen die ze eigenlijk helemaal niet persoonlijk kennen. Het spreekt voor zich dat je bepaalde dingen wel wilt delen, maar niet met iedereen in je lijst. Veel mensen worden hierdoor tegengehouden om echt persoonlijke Stories te maken. Met de Close Friends functie wil Instagram ervoor zorgen dat mensen makkelijker Stories maken die met alleen de gewenste personen worden gedeeld.

Wie toevoegen aan Close Friends?

Voor sommigen is het heel makkelijk om te bepalen wie er tot de ‘Close Friends’ behoren en wie niet. Anderen hebben daar wat meer moeite mee. Hoe maak je nu de juiste keuzes? Ook op dit vlak helpt Instagram je een handje. Je krijgt bijvoorbeeld voorstellen voor het toevoegen van mensen waar je op dat moment relatief veel mee deelt.

Ook geschikt voor bedrijven?

Close Friends is een Instagram functie die natuurlijk vooral bedoeld is voor de privé gebruikers van het sociale netwerk, maar dit betekent niet dat bedrijven er niet ook hun voordeel mee kunnen doen. Zo kunnen bedrijven de functie gebruiken om de beste zakenrelaties, de meest betrokken klanten of de meest enthousiaste prospects toe te voegen. Natuurlijk gaan wij de functie nauw in de gaten houden. Wil jij weten hoe jij optimaal gebruik maakt van Instagram voor je bedrijf? Dan is een Instagram training zeker aan te raden!