LinkedIn Marketing; zit jij al in discussiegroepen?

Als we kijken naar LinkedIn Marketing, dan zijn er eindeloos veel tips te vinden. Denk aan het volledig invullen van je profiel, het leggen van relevante connecties en natuurlijk het gebruik maken van gesponsorde updates.

Discussiegroepen komen terug

Wanneer we de verschillende LinkedIn Marketing tip- en toplijsten naast elkaar leggen, dan zien we dat het aansluiten bij discussiegroepen die aan de branche zijn gerelateerd toch wel heel belangrijk is. Vraag is dus; ben jij al bij dit soort discussiegroepen aangesloten?

Groepen zijn waardevol

Social media staan toch wel bekend om de ‘grappen en grollen die tussendoor rollen’. Leuk natuurlijk, maar er moeten ook zaken gedaan worden. Daar is LinkedIn voor. Een humoristische publicatie waar je verder helemaal geen banden mee hebt zal je dan ook niet door iedereen in dank worden afgenomen. Vooral de discussie platformen zijn zo populair omdat het een bron van informatie is. Je krijgt nieuwe inzichten, je leert veel algemene zaken waar je wel echt iets aan hebt en je kunt eindeloos veel kennis vergaren.

Waarom aansluiten bij groepen?

Het aansluiten bij discussiegroepen is vooral belangrijk om te kunnen leren van mensen die hetzelfde doen als jij. Je vindt in een handomdraai gelijkgestemden en je bent er allemaal om van elkaar te leren. Je deelt niet alleen je eigen expertise, maar je stelt ook vragen. Je wordt er wijzer van, en anderen ook. Win-winsituaties zijn er dan ook aan de lopende band. Je hebt de mogelijkheid om jouw specifieke kwaliteiten te promoten aan een groep die er ook werkelijk iets aan heeft. De ideale doelgroep is de discussiegroep. Daarnaast vind je natuurlijk zowel opdrachtgevers en opdrachtnemers, dus je hebt alle gelegenheid om interessante connecties op te gaan bouwen vanuit de discussiegroep.

Populaire LinkedIn Marketing groepen

Iedere discussiegroep is anders, en dit betekent ook dat er zowel interessante als minder interessante groepen te vinden zijn voor iedere branche. Als we kijken naar de discussiegroepen op het gebied van marketing, dan zien we dat vijf discussiegroepen er echt uitspringen als populaire, interessante en vooral ook behulpzame discussiegroepen. Dit zijn:

  • Inbound Marketing
  • Moz
  • Digital Marketing
  • Content Marketing Academy
  • Social Media Today

LinkedIn Training

Wil jij meer uit je LinkedIn halen, maar springen er al vraagtekens in je beeldscherm als jij leest over discussiegroepen? Of doe je ontzettend je best, maar blijf je gewoon achter op LinkedIn? Onze LinkedIn training is er om je verder te helpen.