Zo kunt u anoniem een LinkedIn profiel bekijken

Op LinkedIn kunt u zien wie uw profiel heeft bekeken. Ook kunnen standaard andere zien dat u op hun profielen hebt gekeken. Bij een gratis profiel ziet u de laatste 5 mensen. Soms is dit gewenst, maar soms ook niet.

Hieronder leest u hoe u anoniem een LinkedIn profiel van een concurrent of werkgever kunt bekijken. Als u meer wilt weten over de zakelijke mogelijkheden van LinkedIn, volg dan een 1-op-1 LinkedIn training bij u op kantoor. Deze geven deze al sinds 2010 wekelijks op locatie!

In ‘anoniem stand’ gaan

Stap 1: Ga als eerste naar uw instellingen op LinkedIn. Klik hiervoor op uw foto in de balk bovenin en dan op ‘Privacy & settings’ of ‘Instellingen en privacy’.

 

Stap 2: Je komt nu in je stellingen op LinkedIn. Klik op het middelste tabblad ‘Zichtbaarheid’ of ‘Visibility’.

Stap 3: Klik nu in de opties op “Opties voor het bekijken van profielen”.

Stap 4: Er klapt nu een menu open waarin u drie keuzes heeft. Als u de onderste kiest, dan bent u volledig anoniem op LinkedIn. Niemand, zelfs mensen met een betaald LinkedIn account zien dan niet wie hun profiel heeft bekeken.

Let wel op dat als u met een gratis account wisselt tussen openbaar en privé dat LinkedIn uw historie van profielbezoekers wist. Vond u dit een handige uitleg? Laat een korte review achter op Google of op Facebook.

LinkedIn Training

Wilt u meer weten over het zakelijk gebruik van LinkedIn? Dan kunt u altijd een LinkedIn training op maat volgen!

.