5 tips voor een slimme Facebook Live video

Facebook Live video wordt steeds populairder. Niet vreemd, want de effecten van videocontent zijn groot. Met een video heb je niet alleen een groter bereik dan met tekst en reguliere afbeeldingen, maar je zorgt ook voor meer geloofwaardigheid en meer engagement. Maar waar moet je nu een Facebook Live video over maken?

Facebook Live video’s

Veel bedrijven willen wel aan de slag met Facebook Live video’s, maar hebben geen idee waar je nu zo’n video van moet maken. Wij denken natuurlijk graag mee en hebben een lijstje opgesteld met 5 leuke ideeën voor Facebook Live video’s die zeker in het voordeel van je bedrijf gaan werken.

1. Geef een rondleiding

Dit is een fantastische optie voor bedrijven die door de klanten niet bezocht kunnen worden. Er zijn tegenwoordig steeds meer bedrijven die eigenlijk uitsluitend online werken. Bestellingen worden verstuurd en persoonlijk contact met klanten is er buiten het internet om helemaal niet. Voor klanten betekent dit dat zij geen idee hebben hoe het allemaal werk binnen het bedrijf. Met wie hebben zij eigenlijk te maken en hoe zien de bedrijfsprocessen eruit? Dit kun je mooi laten zien tijdens een rondleiding.

2. Laat meerdere locaties zien

Werk je aan projecten op locatie of zijn er bepaalde locaties die belangrijk zijn (geweest) voor jouw bedrijf of het succes daarvan? Neem je klanten via een Facebook Live video mee naar deze locaties en vertel jouw verhaal. Het is niet alleen interessant en inspirerend, maar ook heel persoonlijk. Op deze manier bouw je makkelijker een goede band op met je publiek.

3. Een walkthrough van een bedrijfsproces

We noemden net al even het in beeld brengen van je bedrijfsprocessen, maar er zijn eigenlijk altijd wel bedrijfsprocessen die er net even meer uitspringen dan andere processen. Bekijk welke processen binnen jouw bedrijf het meest interessant zijn en maak een walkthrough. Daar weet je zeker veel mensen mee te bereiken.

4. Deel de mijlpalen van je bedrijf

Zeker als je al een wat langere geschiedenis hebt met je bedrijf zijn er vaak meer dan voldoende mijlpalen te benoemen. Er zijn meerdere momenten geweest waarop je even extra trots was op je bedrijf. Dit zijn dé momenten die jij kunt delen in een Facebook Live video. Het zorgt er namelijk voor dat je de identiteit van je bedrijf tegenover je klanten versterkt. Je geeft als het ware een gezicht aan je onderneming en dat is precies wat jouw klanten willen zien.

5. Een voorproefje van iets nieuws

Ben je lekker innovatief bezig en komt er binnenkort een nieuw product van jou op de markt of ga je een nieuwe dienst toevoegen aan je dienstenpakket? Dan is een Facebook Live video ideaal om je klanten een voorproefje te geven. Natuurlijk wil je niet te veel weggeven, want je wilt wel nog iets te lanceren hebben, maar je kunt wel alvast de nodige nieuwsgierigheid bij je klanten opwekken. Ze komen zeker terug voor de echte lancering van je product of dienst.

Een Facebook training helpt je verder

Facebook Live is een populaire functie die steeds vaker door bedrijven wordt aangesproken. Tegenwoordig kun je met Facebook echt alle kanten op, maar niet alle bedrijven weten hoe zij optimaal gebruik moeten maken van al die interessante functies. Wil jij alles weten over het inzetten van Facebook voor je bedrijf? Dan helpt een Facebook training je verder.