Drukwerk en social media; gaat dat samen?

Als ondernemer maak je natuurlijk zelf de keuze of je je wilt promoten en hoe je dit wilt gaan doen. Er is een breed scala aan middelen voor ieder budget beschikbaar. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat social media dé plek is om te beginnen. Heeft drukwerk nog wel nut in deze digitale wereld? Kan het elkaar versterken of niet meer?

Is drukwerk verleden tijd?

Nu social media zo ingeburgerd is, is social media ook op de eerste plaats te vinden op de lijst van beste manieren om te promoten. Dit betekent echter niet dat je geen gebruik meer kunt maken van drukwerk. Het verspreiden van een folder of brochure is nu wel minder dan enkele jaren geleden, maar het is nog niet passé.

Minder concurrentie in de offline wereld

Drukwerk wordt steeds minder gekozen als promotiemateriaal. Dit merk je waarschijnlijk ook aan de hoeveelheid drukwerk die je thuis of op kantoor nog ontvangt, tenzij je een sticker op de brievenbus hebt natuurlijk. We krijgen nu veel minder foldertjes binnen dan zeven jaar geleden. Het glas is half leeg, maar het kan ook zeker half vol zijn. Uiteindelijk is het maar net hoe je ergens tegenaan kijkt.

Je kunt je aannemen dat drukwerk afneemt omdat meer mensen een sticker op de brievenbus hebben, want zij zien alle promoties ook op social media voorbij komen. Je kan je ook bedenken dat er in de wereld van drukwerk nu ook veel minder concurrentie is. Dit kan echt in je voordeel werken, zeker als je jouw drukwerk met social media combineert.

Drukwerk + social media

Wil jij je kansen pakken met traditioneel drukwerk en wil je ook knallen op social media? Dit kan je heel goed combineren! Denk simpel en ga kleine goedkope kaartjes versturen naar je klanten. Denk aan een verjaardagskaart, vakantiekaart of zomaar een kaartje om te vragen hoe het gaat. Deze kaartjes vallen op en je bent in the picture.

Op deze kaart kun je natuurlijk mooi je social media URL’s van Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram printen. Wellicht kun je ook vragen of ze deze kaart willen posten op hun social media om kans te maken op een leuke prijs. Kortom social media is prima te combineren met drukwerk.

Social media campagne opzetten

Er zijn ook veel ondernemers die uitsluitend drukwerk inzetten, vaker omdat zij gewoon niet goed weten wat de mogelijkheden met social media zijn. Behoor jij tot deze groep? Dan is een social media workshop of training zeker iets voor jou!