5 Tips voor een goede folder!

Iedere ondernemer bezoekt wel eens een netwerkbijeenkomst of neemt deel aan een beurs. Daarbij kom je in gesprek met veel andere ondernemers en vertel je enthousiast over je bedrijf. Na afloop van het gesprek wissel je visitekaartjes uit en link je wellicht via LinkedIn met elkaar.

Om er nu voor te zorgen dat die prospect je zeker niet gaat vergeten zou ik hem of haar altijd een flyer of folder meegeven. Ik heb gemerkt dat mensen het toch nog heel fijn vinden om een folder mee naar huis te nemen. Zo kunnen ze rustig thuis nog een doorlezen wat je te bieden hebt.

Maak een goede folder

Als bedrijf wil je natuurlijk kwaliteit en degelijkheid uitstralen. Je drukwerk moet er dus ook professioneel uitzien. Afgelopen week bestelde ik bij Flyeralarm en ik was erg tevreden met mijn nieuwe folder. Hieronder geef ik je 5 tips voor het maken een goede folder.

1. Kies het juiste formaat

Waar wil je je folder / flyer voor gaan gebruiken? Waar wil je je flyer gaan neerleggen? In veel winkels hebben ze een folder rek. Als je daar je folder bij wilt plaatsen, dan moet je niet met een A4 folder aankomen, want dat gaat niet passen. Folders zijn in ontelbare maten te krijgen, dus er zal er altijd wel een voor jouw tussen zitten.

2. Huur een goede tekstschrijver in

Met je folder wil je de lezer overtuigen en ze overhalen om een product of dienst bij jou te kopen. Je wilt je omzet laten stijgen. Je tekst moet dus perfect en helder te lezen zijn. Ben je zelf niet zo goed in het schrijven van een tekst, huur dan een goede tekstschrijver in om je te helpen.

3. Laat het professioneel opmaken

Een online drukker zit niet te wachten op jouw folder in Word of Paint. Daar kan hij niets mee. Een drukker wil een vectorafbeelding van jouw drukwerk. Heb je zelf nu geen programma om .eps of .ai tekeningen te maken, zoek dan een grafisch vormgever om je hierbij te helpen. Die persoon kan je dan ook gelijk advies geven over hoe je het beste een folder kunt vormgeven.

4. Dikte van het papier

De dikte van het papier wordt vaak onderschat, maar is van essentieel belang voor een een goede folder. Is hij te licht, dan voelt het te ‘goedkoop’. Als hij weer te zwaar is, dan voelt het wellicht niet lekker. Een goede dikte voor visitekaartjes is rond de 300 gram.

5. Vraag vrienden om advies

Gefeliciteerd! De tekst van je folder is af en hij is mooi opgemaakt. Voordat je hem nu naar de drukker stuurt, laat hem nog even lezen door een paar vrienden. Vraag wat zij ervan vinden en of ze snappen wat er staat. Deze laatste feedback kan erg waardevol zijn.

Online drukwerk bestellen

Als ik drukwerk bestel, dan doe ik dat altijd online. Het werkt snel, gemakkelijk en de drukker heeft gelijk al mijn gegevens en ik kan snel betalen. Als je op zoek bent naar een betrouwbare online drukker voor je visitekaartjes, flyers, enveloppen etc kijk dan eens bij Flyeralarm. Ik kan ze aanbevelen.