Klanten werven doe je zo!

Een van de belangrijkste taken die je als ondernemer hebt is meteen ook een van de moeilijkste: het werven van klanten. Er zijn talloze manieren om klanten te trekken, maar welke zijn nu het meeste effectief?  Zoals men vroeger advertenties in de krant zette, werf je tegenwoordig vooral klanten via het internet. Hoe? Klanten werven doe je zo!

Klanten aantrekken

Klanten trekken op internet is nog best een lastige opgave. Het internet heeft miljoenen al dan niet miljarden pagina’s, hoe trek jij hiertussen de aandacht? De sleutel ligt hem in het combineren van technieken om klanten te werven. Een aantal tips hierbij.

1. Zorg voor een goede website

Een goede website is essentieel om klanten naar je toe te trekken. Alle informatie over het product of de service die jij verleent moet duidelijk en overzichtelijk gepresenteerd worden, het liefst met een professionele lay-out die uitstraalt waar jij voor staat.

2. Doe een zoekwoorden onderzoek

Al heb je een prachtige website, mensen moeten deze wel kunnen vinden op internet. Het is daarom belangrijk om te weten op welke zoekwoorden potentiele klanten zullen zoeken om jou te vinden. Verwerk vervolgens deze zoekwoorden in je website.

3. Begin met bloggen

Door te bloggen over onderwerpen die te maken hebben met je bedrijf of branche komen er mensen naar je website toe die hierin geïnteresseerd zijn. Het is een manier van content marketing!

4. Ga veel netwerken

Laat naast je website ook je eigen gezicht zien. Organiseer een Open Coffee, sluit je aan bij business clubs en bezoek vakgerelateerde beurzen.

5. Begin met social media

Social media is de perfecte manier om (potentiële) klanten regelmatig iets van je te laten horen. Stuur interessante berichtjes via Twitter, Facebook en/of LinkedIn en zorg zo dat mensen geïnteresseerd in je worden en blijven.

6. Maak video’s

Film korte stukjes over je bedrijf en geef tips aan anderen.  Zo ben je ook te vinden via YouTube.

7. Schrijf een e-book met gratis tips en geef deze weg

Als laatste kun je door het schrijven van een e-book een klein stukje van je expertise laten zien aan anderen. Zo laat je zien wat je in huis hebt en zullen geïnteresseerden sneller contact opnemen.

Hulp nodig met klanten werven?

Als je hulp nodig hebt met het beginnen van een blog, het bijhouden van social media of het maken van video’s twijfel dan niet om contact op te nemen. Wij bieden diverse trainingen aan. Heel veel succes!