LinkedIn connecties voor bedrijfspagina uitnodigen

LinkedIn is hét professionele netwerk waar veel ondernemers maximaal voordeel uit halen. Toch is er een veel gehoorde klacht over LinkedIn van ondernemers. Zij willen namelijk connecties uit kunnen nodigen voor hun bedrijfspagina op LinkedIn en deze optie is er niet. Tot nu toe dan, want LinkedIn heeft de optie recent toegevoegd aan de mogelijkheden op het zakelijke netwerk!

Connecties uitnodigen voor pagina

Sinds december 2019 is het mogelijk om connecties uit te nodigen voor je zakelijke pagina. Je doet dit als volgt:

  • Ga naar een bedrijfspagina op LinkedIn waarvan je beheerder bent.
  • Rechtsboven zie je ‘Tools voor beheerders’. Klik hierop.
  • Ga vervolgens naar ‘Vergroot uw bereik’.
  • Klik op ‘Connecties uitnodigen’ of ‘Invite connection’

Hieronder zie je waar de knop zit:

Je ziet vervolgens dit scherm waarmee je mensen kunt uitnodigen. Als je een beheerder bent van een LinkedIn zakelijke pagina, dan kun je 50 connecties per dag uitnodigen om je pagina te liken!

Deze personen krijgen vervolgens deze melding te zien onder hun connectie verzoeken.

De optie bestond in juni al

Enkele maanden geleden was het voor ondernemers op LinkedIn gewoon mogelijk om connecties uit het eigen netwerk uit te nodigen voor de bedrijfspagina op het professionele netwerk. Helaas werd de functie door LinkedIn geschrapt en niet zonder reden. Het bleek namelijk nogal veel spam uit te lokken en dat is dan weer iets waar ondernemers niet op zitten te wachten. Het mag dan ook duidelijk zijn dat het niet de bedoeling is dat mensen ineens honderden spam-uitnodigingen gaan ontvangen van LinkedIn bedrijfspagina’s waarin zij niet zijn geïnteresseerd.

Meer company profiel volgers

Wil je precies weten hoe je je LinkedIn connecties kunt uitnodigen voor je bedrijfspagina? Bekijk dan onderstaande video, die we speciaal hebben gemaakt naar aanleiding van dit nieuws. Wil je meer weten over LinkedIn? Volg dan een LinkedIn training op maat!

Spam wordt zo veel mogelijk beperkt

LinkedIn maakt het nu dus mogelijk om connecties uit te nodigen voor de bedrijfspagina, maar de functie is zeker niet helemaal hetzelfde als de functie die jaren geleden verdween. LinkedIn heeft er nu namelijk van alles aan gedaan om spam-uitnodigingen zo veel mogelijk te voorkomen. Zo kan de optie alleen worden gebruikt door de beheerders van de bedrijfspagina’s, dus niet zomaar door iedereen. Ondernemers worden er extra op gewezen dat spammen niet wenselijk is op het professionele netwerk.

Maatregelen van LinkedIn

LinkedIn heeft voldoende aandacht besteed aan het voorkomen van spamgedrag door bepaalde maatregelen te nemen. Zo mogen alleen paginabeheerders met minder dan 500 connecties een uitnodiging sturen aan alle connecties tegelijk. Beheerders die meer connecties hebben worden verplicht om handmatig te selecteren wie zij wel en niet uit willen nodigen. Bedrijfspagina’s die meer dan 100.000 volgers hebben mogen geen gebruik maken van de optie. De nieuwe functie is eigenlijk dus alleen weggelegd voor de ‘kleinere’ bedrijfspagina’s.

Daarnaast is de optie niet beschikbaar voor beheerders die minder dan 3 connecties hebben. Per lid kan er slechts één uitnodiging worden verzonden. Wordt de uitnodiging niet geaccepteerd of genegeerd? Dan is het dus niet toegestaan om nog een uitnodiging te sturen.

Kan LinkedIn alle spam tegengaan?

LinkedIn heeft, zoals je ziet, vrij veel maatregelen genomen om spamgedrag op het professionele netwerk tegen te gaan. Het netwerk hoopt dan ook vooral dat ondernemers, of paginabeheerders, slim om zullen gaan met de nieuwe functie. LinkedIn geeft zelf ook toe dat het ondanks alle maatregelen nooit helemaal te voorkomen is dat er spamgedrag vertoond wordt. Mensen die spamgedrag constateren kunnen dit wel melden aan LinkedIn.

Blijf werken aan je bedrijfspagina

Je bedrijfspagina op LinkedIn is natuurlijk heel belangrijk. Het is goed om deze met regelmaat onder de loep te nemen en bij te werken wanneer dit nodig is. Een up to date bedrijfsprofiel werkt altijd in je voordeel, dus het is goed om altijd te blijven werken aan je bedrijfspagina. Wil jij meer succes behalen op LinkedIn en kun je hierbij wel wat ondersteuning gebruiken? Dan nodigen wij je uit om eens een LinkedIn training te volgen bij ons.