5 tips die bijdragen aan een betere vindbaarheid

Een betere online vindbaarheid is natuurlijk voor ieder bedrijf belangrijk. Veel bedrijven hebben hiervoor een duidelijke strategie. Toch worden er hierin vaak opties overgeslagen die zeker wel voor extra resultaat zouden kunnen zorgen. Hoe beter de online vindbaarheid, hoe groter het succes van het bedrijf.

5 tips voor meer online vindbaarheid

Je wilt je publiek engageren, je wilt je blog markeren en je verkopen stimuleren. Heel wat doelen die je allemaal online kunt bereiken, maar dat moeten wel de nodige punten worden aangehaald. Wij geven je 5 slimme tips!

1. Schrijf gastblogs

Gastblogs zijn ideaal voor het vergroten van de bekendheid én de online vindbaarheid. Blogs van anderen bieden een onbenut potentieel en dat potentieel vergeten bedrijven vaak. Door te gastbloggen kun je een breder publiek bereiken, je kunt (met toestemming van de andere partij) terug linken naar je eigen blog en je hebt de mogelijkheid om gerelateerde blogs te koppelen. Zo kun je het websiteverkeer naar je eigen blog of website makkelijk verhogen.

2. Publiceer een persbericht

Je kunt je blog of website makkelijk promoten door middel van een persbericht. Geef in dit persbericht aan wie je bent, wat je doet en waarom je dat doet. Daarnaast geef je ook een duidelijke reden aan de kijker om door te bewegen naar de website of het blog. Persberichten zorgen niet alleen voor een betere online zichtbaarheid, maar werken ook uitstekend op het vlak van SEO.

3. Geef antwoorden

Veel bedrijven krijgen behoorlijk wat vragen gesteld, als reactie onder een blog of bijvoorbeeld via social media. Je kunt jezelf als ware expert in de branche neerzetten door deze vragen professioneel te beantwoorden. Het is belangrijk dat je op een passende wijze in gaat op iedere vraag en reactie, zodat anderen dit ook kunnen lezen en je een gevoel van vertrouwen overbrengt.

Voeg onder ieder antwoord een link naar je blog of website toe. Onthoud wel altijd dat antwoord geven totaal iets anders is dan spammen. Maak dus geen promotie in je antwoord, maar houd een antwoord kort, bondig en informatief. De link is voldoende als het om promotie gaat.

4. Deel een geheim!

Als er iets is waarmee je veel aandacht kunt krijgen, dan is het wel met het delen van een geheim. Geef eens inzicht in hoe je iets doet, of in hoe je iets vooral niet doet, en geef mensen daarmee een kijkje achter de schermen. Laat mensen iets verrassends zien, wat zij niet verwachten, en laat het een stukje van het geheim achter jouw succes zien. Dit is een ideale manier om loyaliteit op te bouwen bij je lezers, maar ook om effectief te werken aan een betere online vindbaarheid.

5. Combineer contentmarketing met SEO

Als jij je online vindbaarheid wilt verbeteren, dan doe je dit het best door SEO en contentmarketing met elkaar te combineren. Deze twee zaken werken hand in hand met elkaar en beide hebben ook tijd nodig om echt te gaan werken. Geef het deze tijd ook. Heb geduld en je zult zien dat het resultaat zich bij voldoende inzet verbetert!

Blijf vooral bloggen!

Blogs en vlogs werken voor je online vindbaarheid. Het is belangrijk om er structureel mee aan de slag te gaan. Maak een goed schema en geef je lezers en / of kijkers volgens een vaste planning iets om naar uit te kijken. Zo bouw je direct een mooie groep volgers op waar je zeker meer voordeel uit kunt halen in de toekomst. Heb je hulp en ondersteuning nodig of wil jij jouw blogs en/of vlogs uitbesteden? Neem dan contact met ons op.