5 tips voor meer waardevolle volgers op Twitter

Waardevolle volgers op Twitter komen niet aanwaaien, helaas. Veel bedrijven vinden het lastig om op Twitter de juiste volgers te krijgen. De juiste volgers zijn volgers waar je echt iets aan hebt, nu of in de toekomst. Het zijn volgers die het succes van je bedrijf kunnen boosten, die bijdragen aan de groei van je onderneming en die het beste met jouw bedrijf voor hebben. Maar waar vind je deze volgers?

Zo krijg je meer waardevolle volgers op Twitter

Het is niet eenvoudig om waardevolle volgers op Twitter te krijgen. Het kost tijd en je moet echt wel wat inzet leveren, maar dan krijg je er ook wel echt iets voor terug. Wij geven je graag 5 tips om meer waardevolle volgers op Twitter te krijgen.

1. Deel waardevolle content

We hebben het al vaker gezegd: zorg ervoor dat alles wat je deelt op social media waarde heeft voor je doelgroep. Dit geldt natuurlijk ook voor Twitter in het bijzonder. Het is belangrijk om altijd waarde te bieden, want alleen daarmee weet je de aandacht te trekken van de juiste volgers.

2. Leer je niche kennen

We zien vaker mensen op Twitter die van de hak op de tak springen. Zo spreken zij onderwerp A aan en zo komen zij aanzetten met onderwerp Z. Hiermee weet je misschien veel mensen aan te spreken, maar hoeveel waarde hebben deze mensen voor jouw branche? Je trekt ook veel mensen aan die niets bijdragen aan het succes van jouw bedrijf. Zonde van de moeite! Leer je niche kennen en ga je specialiseren. Door jezelf neer te zetten als expert in je niche weet je de juiste volgers aan te trekken.

3. Wees eerlijk

De tijd waarin mensen massaal Twitter volgers gingen kopen van bedrijven die hele packs volgers aanboden ligt voor een groot deel wel achter ons. We hebben allemaal gezien dat het kopen van volgers op social media niet verstandig is, om meerdere redenen. Dit is natuurlijk ook niet de manier om waardevolle volgers te krijgen. Met eerlijkheid weet je wel de juiste volgers te krijgen. Blijf altijd eerlijk in al je tweets, want daar word je om gewaardeerd. Dit zal de juiste personen aantrekken.

4. Gebruik hashtags

Hashtags zijn heel belangrijk op Twitter. Het is de kunst om de juiste hashtags bij je tweets te plaatsen. Kijk eens welke hashtags voor jou relevant zijn en koppel deze aan interessante inhoud. Je kunt ook eens kijken op welke hashtags je concurrenten het meest succesvol zijn. Het maakt niet uit waar je je inspiratie vandaan haalt, zolang je maar goed gebruik maakt van de voordelen van effectieve hashtags.

5. Volg niet iedereen

De mensen die jij volgt gaan jou automatisch terug volgen. Dit is een gedachte die veel speelt. Het komt dan ook voor dan ondernemers maar zomaar iedereen gaan volgen, in de hoop dat zij terug gaan volgen. Dit is ook zeker geen goede manier om meer waardevolle volgers te krijgen. Als jij zomaar iedereen volgt, dan spreekt dit niet voor je. Dat op de eerste plaats. Daarnaast krijg je er misschien aardig wat volgers bij, maar deze zijn voor jou waarschijnlijk helemaal niet interessant. Kies dus bewust wie je volgt, zodat je er wellicht waardevolle volgers voor terugkrijgt.

Volg eens een Twitter training

Twitter is een sociaal kanaal dat eigenlijk niet te vergelijken is met andere grote kanalen, zoals Facebook. Wanneer je niet goed op de hoogte bent van het reilen en zeilen op Twitter, dan blijft het succes uit. Zonde, want je kunt zeker wel je voordeel doen met Twitter. Volg bij ons eens een Twitter training om alle ins en outs van dit netwerk te leren kennen, en er je voordeel mee te doen!