Bruidegom krijgt boete door selfie op Twitter

Je laatste dag als vrijgezel wil je natuurlijk bewust meemaken. Je leven gaat voorgoed veranderen! Een Britse man, Hemsley, wilde de laatste dag als vrijgezelle jongeman vastleggen, zodat hij het moment niet meer zo vergeten. Hij maakte een selfie en tweette deze de wereld in met de mededeling dat het zijn laatste vrijgezelle dag was en dat hij ontzettend gelukkig was met het feit dat hij de volgende dag zijn prinses zou trouwen. De tweet werd alleen niet zo positief ontvangen als hij had gehoopt.

Zijn zonnebril verraadde zijn locatie

De op dat moment nog vrijgezelle Hemsley had eigenlijk veel felicitaties verwacht, maar niets was minder waar. Een groot deel van de reacties waren negatief en er zaten zelfs wat dreigementen tussen. De man had er namelijk geen rekening mee gehouden dat zijn zonnebril zou laten zien waar hij zich bevond op het moment dat hij de selfie maakte. Hij reed op de snelweg en er is ander verkeer te zien in de reflectie. Twitter gebruikers reageerden woest. Het ging van scheldpartijen tot ‘nette’ mededelingen dat de man met zijn domme actie een ander het leven had kunnen kosten. De politie had er ook wel iets over te zeggen.

‘Je krijgt van ons een huwelijkscadeau!’

De foto is de plaatselijke politie ook niet ontgaan. Een agent stuurde een tweet aan de man met de mededeling dat de uitnodiging voor de bruiloft niet door de politie was ontvangen, maar dat zij niet te beroerd waren om toch een aardigheidje te sturen, namelijk 6 strafpunten op het rijbewijs en een boete van 240 euro. Het is nu eenmaal verboden om een selfie te maken tijdens het rijden.

Hemsley is direct verdwenen

De laatste dag als vrijgezel heeft Hemsley niets dan ellende opgeleverd. Hij heeft direct zijn Twitteraccount verwijderd en is niet meer terug te vinden. Dit neemt niet weg dat hij de boete gewoon zal moeten betalen. De politie heeft uiteraard zijn adres kunnen achterhalen. Als Hemsley het bedrag niet op tijd voldoen, dan zal er een rechtszaak plaatsvinden waarbij de boete oploopt naar een bedrag van € 1.200,- en er een rijverbod kan worden opgelegd.