9 tips om je Facebook live video’s te verbeteren

Facebook live video’s verbeteren is altijd wel een puntje dat je aandacht verdient. Er verschijnen steeds meer live video’s op Facebook, waardoor het lastiger is om echt indruk te maken. Je wilt niet alleen kijkers aantrekken, maar je wilt hen natuurlijk vooral ook vasthouden. Hoe doe je dat? Wij geven je graag een aantal slimme tips!

Zo verbeter je jouw live video’s op Facebook!

Je wilt het maximale uit live video’s halen voor jouw bedrijf. Dit kan, maar dan moet wel alles correct zijn. Een klein ‘slippertje’ kan al zorgen voor een flinke afname van het succes en bereik van je live video. Dit wil je natuurlijk voorkomen en een goede voorbereiding is het halve werk. Wij geven je graag 9 tips om je Facebook live video’s te verbeteren.

1. Opmerkingen markeren

Niet iedereen weet dat dit mogelijk is, maar het is zeker wel een handige optie om eens beter naar te kijken. Het is mogelijk om opmerkingen in de chat te markeren. Deze kun je bovenaan in de chat vastzetten. Dat maakt de zaken een stuk duidelijker!

2. Maak er een evenement van

Maak een evenement voor de livestream waarop mensen kunnen reageren en die ze met vrienden kunnen delen. Interessante live streams die vooraf worden aangekondigd ontvangen meer kijkers, vooral doordat het evenement veel gedeeld wordt.

3. Zorg voor voldoende lengte

Vaak is het verstandig om je videomateriaal kort en bondig te houden. Op Facebook is dit anders als het gaat om de live streams. Zorg ervoor dat je live stream minimaal 3 minuten bedraagt, want Facebook geeft prioriteit aan langere video’s die mensen inspireren om door te kijken.

4. Meten is weten

Gebruik de inzichten die beschikbaar zijn in Creator Studio om verschillende Facebook Live-benaderingen te evalueren. Meten is weten. Het klinkt heel cliché, en dat is het ook, maar het is ook wel waar. Als je meerdere verschillende live streams hebt gedaan, dan kunnen de prestaties je vertellen wat wel goed aanslaat en wat niet. Hier kun je verder mee.

5. Watch Party

Met Watch Party kunnen Facebook-gebruikers eerder gepubliceerde video’s in realtime samen bekijken. Het is een geweldige manier om met andere kijkers te communiceren, verbindingen tot stand te brengen en gesprekken aan te wakkeren. Is het niet fantastisch als jouw live stream onderwerp van discussie is in een grote vriendengroep?

6. Hergebruik videomateriaal

Gebruik populaire videocontent opnieuw door eerder opgenomen video’s in de wachtrij te zetten om voor je publiek af te spelen en samen met hen te bekijken. Wat is er allemaal veranderd? Welke zaken zijn nog hetzelfde en waar denk je nu anders over? Zo zorg je ervoor dat je videocontent relevant blijft en je hebt steeds ook goede onderwerpen om op terug te komen in je live streams.

7. Beoordeel de laatste livesessie

Heb je al eerder een livesessie gedaan op Facebook? Beoordeel deze dan. Wat ging er goed en wat kan er duidelijk beter? Waar liep je zelf tegenaan en hoe zit dat met de kijkers? Door goed te kijken naar de plus- en minpunten van vorige livesessies ben je in staat om je live streams steeds verder te verbeteren.

8. Motiveer doelgroepen

Motiveer doelgroepen om mee te doen, bijvoorbeeld met uitnodigingen en meldingen. Er zijn bedrijven die gewoon een live stream induiken en verwachten dat kijkers vanzelf aan komen waaien. Mensen raken zeker niet vanzelf gemotiveerd om jouw live streams te bekijken. Het is aan jou om hen te motiveren.

9. Thread reacties

Met thread reacties kunnen gebruikers subgesprekken voeren binnen de grotere gesprekken zonder dat het direct één grote chaos wordt. Het zijn juist de gesprekken die kunnen zorgen voor een enorme boost van je live video. Houdt hier rekening mee en speel er slim op in.

Meer succes bereiken op Facebook?

Facebook biedt steeds meer mogelijkheden voor bedrijven. Live streams zijn dan ook slechts een enkele optie. Wil jij voor jouw bedrijf echt het maximale uit Facebook halen? Wij helpen je! Volg eens een Facebook training bij ons!