6 Video tips van Facebook

Videomakers krijgen alle hulp van facebook die zij nodig hebben. Dit laat Facebook blijken met de gids die zij hebben gelanceerd. Eerder al hebben wij je kennis laten maken met het eerste deel van deze gids, die in totaal 14 pagina’s vol tips en adviezen te bieden heeft. In dit eerste deel ging de aandacht vooral uit naar tips voor het behouden van de productie en het maximaliseren van je inhoudsbibliotheek. Vandaag laten we je kennismaken met het tweede deel van de handige Facebook gids.

Tips voor meer betrokkenheid op Facebook

Het tweede deel van de Facebook gids voor videomakers bevat opnieuw 6 tips, maar hier ligt de focus anders. In de tweede sectie van de gids vinden we namelijk vooral tips met betrekking tot het vergroten van de betrokkenheid door middel van video’s. Natuurlijk delen wij ook deze tips met jou!

1. Zorg voor goede highlights

Highlight je topverhalen met specifieke thema’s. Een belangrijke tip die Facebook graag meegeeft aan alle videomakers die succes willen halen uit het platform. Je kunt veel betrokkenheid bereiken door jezelf herkenbaar en opvallend te maken. Pas de juiste highlights toe om je doelen te bereiken.

2. Creëer of doe mee

Maak relevante uitdagingen aan en nodig mensen uit om mee te doen. Nu is dit niet voor iedereen weggelegd en dit realiseert Facebook zich ook. Wil of kun je zelf geen uitdagingen organiseren? Zorg dan dat je deelneemt aan challenges van anderen, zodat je toch de nodige extra aandacht krijgt.

3. Organiseer content

Maak gebruik van playlists en serie tools om je content op een slimme manier te organiseren. Facebook heeft meerdere praktische tools voor videomakers ontwikkeld en geeft dan ook de voor de hand liggende tip om hier zo veel mogelijk gebruik van te maken.

4. Kies voor bulk upload

De term ‘bulk’ wordt over het algemeen niet als heel positief gezien op social media, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Dit laat Facebook ook zien met de volgende tip: Bulk upload je catalogus door gebruik te maken van de Creator Studio. Zo maak je het jezelf een stuk gemakkelijker, waardoor je op een snellere manier meer betrokkenheid kunt realiseren.

5. Blijf re-posten

Het is niet altijd makkelijk om nieuwe content te maken. Soms is de inspiratie even op, bijvoorbeeld. Het is toch belangrijk om van je te laten horen, anders bestaat het risico dat je vaste kijkers kwijtraakt. Dit wil je niet. Facebook geeft de tip om evergreen content te blijven re-posten. Zo blijf je actief en bereik je makkelijker een groter publiek op hetzelfde onderwerp. Uiteraard is het niet aan te raden om video’s vlak na elkaar te gaan herhalen. Zorg wel voor voldoende tussenruimte.

6. Ga live!

Deze tip staat eigenlijk dubbel in de gids, want het is ook een tip die we terugvinden in de eerste sectie van de Facebook gids. Wel is de uitleg erbij iets anders vormgegeven. In dit geval geeft Facebook de tip: Ga live met de streaming software van Facebook. Het is duidelijk dat Facebook meer wil gaan focussen op live video en dit biedt extra kansen voor ondernemers.

Haal meer uit je Facebook video’s

Videomakers krijgen veel tips en adviezen van Facebook zelf om meer uit de video’s te halen. Als videomaker kun je natuurlijk niet genoeg tips hebben! Wil jij niet alleen weten hoe je de beste video’s maakt, maar wil je ook precies weten hoe je Facebook het best voor jou laat spreken? Volg dan eens een Facebook training bij ons.