5 interessante Instagram weetjes

instagram weetjes

Instagram groeit..en groeit..en groeit! Ruim een jaar geleden meldden we je dat Instagram de mijnpaal van 500 miljoen leden had bereikt. We hopen nog altijd dat dit jaar het miljard wordt bereikt, maar zo ver is het nog niet. Dat Instagram hard groeit, dat is een feit. Wanneer we alleen kijken naar de Amerikaanse gebruikers, dan zien we dat het aantal leden sinds 2012 maar liefst is verviervoudigd.

Instagram weetjes waar je iets mee kunt

Steeds meer bedrijven spreken Instagram aan en dit is ook te merken aan de statistieken. Als ondernemer is het goed om te weten wie de gebruikers van Instagram zijn, zodat je hier goed op in kunt speken. Onderstaande 5 interessante Instagram weetjes helpen je hier zeker bij.

1. Meeste gebruikers zijn Amerikanen

Van alle leden van Instagram is 1 op de 5 leden woonachtig in de Verenigde Staten. Instagram groeit in heel veel landen erg hard op dit moment, maar groeit het snelst in Amerika.

2. Jongeren en jongvolwassenen

Instagram is vooral erg populair onder de jongeren en de jongvolwassenen. Meer dan de helft van alle leden, namelijk 55 procent, is tussen de 18 en de 29 jaar oud.

3. Goed geschoold

Veel leden van Instagram zijn relatief hoog geschoold. Maar liefst 1 op de 3 leden heeft een hogere opleiding genoten. Dit percentage ligt bij Instagram veel hoger dan bij bijvoorbeeld Facebook. Hier moet ook bij gezegd worden dat Facebook meer jongere leden heeft die nog op de middelbare school zitten.

4. Meer vrouwen

Wanneer het aantal Instagram leden wordt afgezet tegen het aantal internetgebruikers, dan zien we dat de dames meer actief zijn. Van alle vrouwen die internet gebruiken is 31 procent lid van Instagram. Dit staat tegenover ‘slechts’ 21 procent van de mannen.

5. Meer stadsmensen

In de stad is Instagram iets populairder dan op het platteland. Van alle internetgebruikers in de stedelijke gebieden gebruikt 32 procent Instagram. Wanneer we kijken naar de internetgebruikers op het platteland, dan zien we dat 28 procent actief is op Instagram.

Alles weten over Instagram?

Instagram mag je eigenlijk niet meer overslaan als ondernemer. De kansen liggen voor het oprapen. Volg eens een Instagram training als jij alles wilt weten over Instagram. Ook jij kunt zeker je zakelijke voordeel doen met dit sociale kanaal.