Instagram heeft meer dan 500.000.000 gebruikers!

Alle reden voor een feestje voor Instagram, want de sociale netwerksite heeft deze maand lid nummer 500 miljoen mogen verwelkomen. Dit gebeurde eergisteren, om precies te zijn. Op naar de volgende magische grens voor deze topper onder de social media kanalen.

Ruim 50% is dagelijks aanwezig

Instagram heeft dus nu al meer dan 500 miljoen leden.500.000.000 leden, dan zijn er een hoop! Dat zijn er natuurlijk belachelijk veel, zeker als je bedenkt dat het sociale netwerk pas sinds oktober 2010 bestaat. In de eerste twee jaren konden mensen met een Android smartphone of tablet geen gebruik maken van de populaire foto-app. Nu, een kleine 6 jaar later, zijn meer dan de helft van de gebruikers dagelijks te vinden op Instagram. Meer dan 300 miljoen gebruikers, elke dag weer!

100 miljoen extra leden per jaar

De laatste jaren groeit Instagram ongeveer met 100 miljoen gebruikers per jaar. In december 2014 werd lid nummer 300 miljoen binnengehaald en al in september van het volgende jaar maakte lid nummer 400 miljoen een account aan. Instagram groeit dus lekker door. Als bedrijf kun je niet achterblijven! Instagram kun je namelijk ook prima zakelijk gebruiken.

Instagram statistieken

Natuurlijk is het fantastisch dat het aantal Instagram gebruikers inmiddels is uitgegroeid tot meer dan 500 miljoen, maar er zijn meer interessante feitjes naar buiten gekomen. Iedere dag worden er een kleine 100 miljoen posts op Instagram gezet. Deze posts weten samen dagelijks meer dan 4 miljard likes binnen te halen. Nu wordt er vaak gedacht dat de Amerikanen, de echte social media freaks, vooral verantwoordelijk zijn voor goede cijfers, maar dit gaat niet altijd op. Nog geen 20% van alle Instagram gebruikers komt uit Amerika.

Overname door Facebook in 2012

In 2012 werd Instagram gekocht door Facebook. Voor de overname werd er maar liefst 1 miljard dollar neergeteld door onze Mark Zuckerberg. De vraag is nu natuurlijk of het de investering waard is geweest, maar hierover houdt Facebook de lippen stijf op elkaar. Pas sinds 2015 worden er inkomsten gegenereerd met Instagram door het toevoegen van advertenties.

Instagram zakelijk gebruiken

Ben jij als ondernemer nog niet actief op Instagram? Zonde, want je kan er zeker je voordeel mee doen als zakelijke gebruiker. Ben je klaar om van start te gaan, maar wil je van begin af aan precies weten wat je te doen staat? Onze Instagram training bereidt je goed voor!