Zoekwoorden vinden voor je blogs: hoe doe je dat?

De juiste zoekwoorden vinden voor je blogs kan een hele opgave zijn. Toch, het hoeft zeker niet altijd moeilijk te zijn. Er zijn handige programma’s die je hiervoor kunt gebruiken, maar je kunt ook vertrouwen op je eigen kennis en brainstormsessies. Natuurlijk is het wel belangrijk om de juiste zoekwoorden te vinden voor je blogs, zodat je zeker weet dat je blogs ook goede waarde hebben voor zoekmachines.

Gebruik deze tips om de juiste zoekwoorden te vinden

Het is altijd goed om in je blogs op zoekwoorden te focussen, al moeten we hier wel bij zeggen dat de zogenaamde ‘keyword density’ niet meer van kracht is. Je hoeft het focus keyword dus niet meer 1,5 tot 3 procent voor te laten komen in de tekst voor een goede SEO-score. Veel belangrijker, zeker nu Googlecontext begrijpt sinds de laatste grote update, is waarde. Leg vooral waarde in je blogs. Toch, je hebt ook zoekwoorden nodig. Wij geven je graag een paar slimme tips om de juiste zoekwoorden te vinden voor je blogs.

1. Kies niet voor hoog volume zoekwoorden

Waar veel bedrijven mis gaan is bij het vinden van zoekwoorden op basis van volume. Zij kiezen de zoekwoorden met een zoekvolume dat zo hoog mogelijk ligt. In de praktijk is het veel beter om te zoeken naar zoekwoorden met weinig zoekopdrachten in Google. Je kunt hierbij het best een maximum van 150 maandelijkse zoekopdrachten aanhouden. Deze onderwerpen hebben minder concurrentie en juist daardoor worden jouw blogs makkelijker gerankt.

2. Start eens een brainstormsessie

Je hoeft niet altijd te vertrouwen op tools en programma’s om de juiste zoekwoorden te vinden voor je blogs. Een goede brainstormsessie brengt je ook een heel eind. Jij wilt informatie, kennis en adviezen delen in je blogs. Als jij deze informatie, kennis en adviezen zelf zou willen vinden in Google, waar zou je dan naar zoeken? Wat zou jij intikken in de zoekbalk. Noteer al deze termen en ga daar eens mee aan de slag. Zeker als je zelf veel gebruikmaakt van Google is het een makkelijke en vrij snelle manier om een goede set zoekwoorden te vinden voor je blogs.

3. Volg een vast stappenplan

Het belangrijkst is wel dat je je niet door de term ‘zoekwoordenonderzoek’ laat intimideren. Velen denken hierbij direct aan een wekenlang onderzoek waar uiteindelijk duizenden zoekwoorden uit komen rollen. Het uitzoeken van al die termen kost je nog eens weken. Het is veel makkelijker om een vast stappenplan te volgen voor het vinden van een goede set zoekwoorden voor je blogs. Begin eerst met het identificeren van het algemene onderwerp van je blog. Deze algemene onderwerpen plaats je in een hulpprogramma. Het hulpprogramma geeft je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken. Je kunt gebruikmaken van diverse tools, zoals

  • Ahrefs
  • Moz
  • Ubersuggest

4. Herhaling in de tools

Als je de algemene zoekwoorden in één van de bovenstaande tools hebt ingevoerd, dan krijg je een lijst met gerelateerde zoekwoorden. Deze lijst scan je en vervolgens kies je een term uit deze lijst met een lager zoekvolume. Deze zoekterm voer je opnieuw in de tool in, zodat je daarmee een nieuw zoekwoordenonderzoek uitvoert. Kies van de resultaten opnieuw een zoekterm met een laag zoekvolume en herhaal dan nog eens in de tool met dit zoekwoord. Door dit te doen vind je makkelijk de beste zoekwoorden voor je blog, eenvoudigweg omdat de zoekwoorden uniek zijn en een laag zoekvolume kennen.

Schrijf je blogs altijd voor de lezer

Je hebt zoekwoorden nodig, maar het belangrijkste blijft dat je je zakelijke blogs schrijft voor de lezer en niet voor de zoekmachine. Houd dit dus altijd in gedachten bij het schrijven van je blogs. Vind je het lastig om zelf blogs te schrijven? Dan kun je het schrijven van je blogs uitbesteden aan ons. Wij regelen het graag voor je!