5 tools die jij zeker wilt hebben voor social media

Social media tools zijn er natuurlijk meer dan genoeg. Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of er is een tool voor. De social media tools blijven hierin zeker niet achter. Als jij gebruik wilt maken van tools voor social media, dan heb je de keuze uit duizenden opties. Helaas zijn lang niet alle opties interessant en effectief. Er zijn veel tools die tijd van je vragen, maar eigenlijk helemaal niets voor je bedrijf doen op social media.

Deze social media tools zijn wél effectief

Het valt niet mee om zelf goed te bepalen welke social media tools wel interessant zijn en welke niet, zeker niet wanneer je hier niet goed in thuis bent. Natuurlijk helpen wij je graag op weg. Wij hebben 5 social media tools voor je geselecteerd waar jij zeker voordeel uit kunt halen! Tijdens een social media training, kunnen we je ook 1-op-1 advies geven.

1. Woobox

Het zorgen voor interactie op social media is altijd goed voor het succes van je bedrijf. Veel bedrijven gaan dan ook aan de slag met onder meer quizzen, fotowedstrijden en sweepstakes. Perfect, maar het opzetten kost veel tijd en dat heb je eigenlijk niet. Woobox is dé ideale app voor het snel en makkelijk creëren van quizjes, wedstrijden en andere leuke, interactieve posts.

2. Bitly

Je hebt geweldige content, maar je content wordt helemaal niet zo veel gedeeld als je zou verwachten. Dit kan te maken hebben met de linkjes die je deelt. Linkjes kunnen erg lang zijn. Hoe langer een link is, hoe kleiner de kans op een deelactie. Je kunt de app Bitly gebruiken voor het eenvoudig inkorten van linkjes en het vergroten van je kans op deelacties.

3. Google Analytics

Google Analytics is onmisbaar, ook met het oog op social media. Meten is weten, en daar draait het allemaal om bij Google Analytics. Deze tool helpt je om het websiteverkeer te volgen dat via social media binnenkomt. Zo leer je wat deze personen doen op je website, zodat je hier slimmer en effectiever op in kunt spelen.

4. Postplanner

Postplanner is dé ideale tool voor bedrijven die graag relevante, trending onderwerpen delen. We kunnen rustig zeggen dat eigenlijk alle bedrijven hier wel onder vallen. De app Postplanner helpt je om relevante, interessante en waardevolle content te vinden. Je vindt makkelijker de trending content die de moeite waard is om te delen, waardoor je op deze manier veel tijd bespaart.

5. Hootsuite

Eén van de meest bekende social media tools is wel Hootsuite en dat is natuurlijk niet voor niets. Steeds meer bedrijven hebben meer dan één social media account. Al die zakelijke accounts vragen behoorlijk wat tijd, zeker wanneer je de accounts overal en nergens moet beheren. Hootsuite helpt je om al je zakelijke social media accounts te beheren vanaf één plek. Ideaal om wat meer tijd vrij te houden in je agenda.

Volg eens een social media training!

Social media werken voor elk bedrijf, groot en klein. Het is de kunst om de sociale kanalen effectief voor jou te laten spreken. Haal jij nog niet het maximale uit je zakelijke social media accounts, maar wil je dit wel? Volg dan eens een social media training bij ons. Je zult zien dat social media ook zeker werkt voor jouw bedrijf! Neem contact op!