Zo maak jij jezelf zichtbaar als freelancer op social media

Freelance werken is natuurlijk heerlijk. Je hebt geen werkgever die voortdurend over je schouder kijkt, je kan je eigen tijden en werkzaamheden inplannen en je hebt niet de verplichtingen tegenover de belastingdienst die een zelfstandig ondernemer wel heeft. Echter, opvallen op social media is ook wat lastiger. Je bent al snel gewoonweg onzichtbaar!

Zo ga jij wel in de spotlights staan

Als freelancer heb je natuurlijk geen bedrijfsnaam om jezelf mee op te laten vallen. Je hebt vaak geen logo of slogan waar je herkenbaar aan bent en je hebt geen personeel dat voor je kan delen op social media. Gelukkig kan je de volgende 7 tips gebruiken om toch goed zichtbaar te worden op social media.

1. Je netwerk uitbreiden

Het is goed om actief te zijn in discussies op sociale netwerken en hier ook zelf professionals bij te betrekken. Zo vergroot je de kans dat deze professionals jou later ook betrekken. Hierdoor kan je je netwerk uitbreiden.

2. Zet vaste tijden

Op LinkedIn verwacht men geen snelle reactie, vaak binnen 24u is nog acceptabel. Op Twitter juist wel. Bekijk welke sociale netwerken je wilt gebruiken en hoe snel er daar antwoord van je wordt verwacht. Plan je tijd voor social media hiernaar in.

3. Blijf delen

Zoek andere professionals in jouw branche, volg hen en deel hun berichten. Zo raak je bekend met de werkwijze die blijkbaar werkt binnen jouw branche. Door de delen leg je een beter contact.

4. Volg mogelijke klanten

Zoek uit wie jouw klanten zouden kunnen zijn en volg hen. De kans dat zij jou ook gaan volgen is groter en zo zien zij direct wat jij voor hen kan betekenen.

5. Keywords

Onderzoek welke keywords voor jou relevant zijn en gebruik deze ook in je content marketing. Doe dit niet teveel, maar op een natuurlijke manier. Zo word je sneller gevonden.

6. Pas je strategie aan

Iedere sociale netwerksite werkt anders. Zorg daarom voor een aparte strategie voor elk netwerk dat je gebruikt om er het maximale uit te halen.

7. Jezelf presenteren

Zorg dat je professioneel en betrouwbaar overkomt. Dit doe je om te beginnen met een profielfoto die je speciaal voor de gelegenheid hebt laten maken. Een professionele foto van de fotograaf dus! Gebruik nette taal en deel geen berichten die verkeerd opgevat zouden kunnen worden.

Social media workshop

Wil jij echt alles weten over hoe jij echt opvalt als freelancer op social media? Volg dan een social media training! Dan ben jij nooit meer onzichtbaar op social media!