De 7 etiquetteregels van Twitter

Etiquetteregels gaan tegenwoordig niet meer alleen op aan de tafel in een restaurant of tijdens een eerste ontmoeting met een zakelijke klant. Tegenwoordig hebben we ook te maken met etiquetteregels op social media, juist omdat de sociale netwerken de plek aan het worden zijn waar je lekker los kunt gaan op een ander.

Moe van de agressie

Sociale netwerken worden moe van de agressie onder de leden. Daarom worden er steeds meer gedragsregels opgesteld. Dit zijn de 7 belangrijkste etiquetteregels van Twitter.

1. Strooi niet met je privéleven

Teveel privézaken op je Twitteraccount wekt irritatie op bij anderen. Onthoud dat Twitter geen chatbox is waarin je met iemand anders lekker kunt kletsen. Iedereen kan het zien en het vraagt om vervelende reacties.

2. Alcohol en Twitter gaan niet samen

Laat je Twitter met rust als je iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Je reageert hierdoor feller om Tweets die je niet bevallen en je eigen posts gaan er ook niet vriendelijker uitzien.

3. Communiceren is een must

Plaats niet zomaar Tweets, maar communiceer uitsluitend met je Tweets. Ieder bericht moet iets belangrijks bevatten dat ook naar anderen gericht is. Eenrichtingsverkeer is niet bedoeld voor Twitter.

4. Let op je stemming

Als je verdrietig, boos, geïrriteerd of gefrustreerd bent, ga dan niet op Twitter. Je zal de neiging hebben om op ieder bericht dat je niet bevalt een vervelende reactie te plaatsen.

5. Ga niet schreeuwen

Ja, we kunnen ook digitaal schreeuwen, OP DEZE MANIER. Doe dit niet, want het lokt vervelende reacties uit en het wordt gezien als onbeschoft gedrag.

6. Beperk je informatie

Maak je Tweets niet te persoonlijk. Roddel niet over anderen, gooi geen persoonlijke gegevens van jezelf of een ander op Twitter en houd ook vertrouwelijke informatie ver verwijderd van je account.

7. Volg alleen de nodige personen

Veel mensen maken er een sport van om zoveel mogelijk mensen te gaan volgen, zodat ze zelf meer volgers krijgen en vervolgens de personen die gevolgd worden weer ontvolgen. Snap je ‘m nog? Kort gezegd, volg en ontvolg niet aan de lopende band. Twitter accepteert dit niet.

Volg een Twitter training

Met ongewenst en onbeschoft gedrag op Twitter ga je zeker geen zakelijk succes boeken. Wil jij weten hoe je wel het maximale uit Twitter kan halen? Volg dan eens een Twitter training en je kan er direct mee aan de slag.