Zo krijg je meer succes op Facebook

Succes op Facebook bereik je niet zomaar. Bedrijven hebben een goed plan nodig om daadwerkelijk voordeel te kunnen halen uit social media. Heb je een vaste, effectieve strategie? Dan zie je de omzet gestaag stijgen. Ga je zomaar met social media aan de slag? Dan zal je merken dat het lastiger is dan je denkt om succesvol te worden op de sociale netwerken. Facebook kán zeker voor je werken, maar dan moet je het wel goed aanpakken.

Gebruik deze 5 slimme Facebook tips!

Het uiteindelijke doel is natuurlijk om mensen binnen te ‘hengelen’ via Facebook, maar het is geen kwestie van PB’tjes sturen en innen, helaas. Er is meer nodig om succes op Facebook te krijgen. Wij geven je 5 onmisbare tips.

1. Post je blogs

Veel bedrijven zijn inmiddels al een behoorlijke tijd bezig met bloggen. Er is dan ook een mooie voorraad blogs ontstaan met – als het goed is – veel waardevolle inhoud. Deze blogs zijn ideaal om op Facebook te delen en goed onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld middels een campagne. Dit helpt je om jezelf makkelijker neer te zetten als expert in jouw branche.

2. Deel nieuws

Mensen zijn van nature nieuwsgierig, nieuws-gierig! Je doet er dus zeker goed aan om nieuws te delen. Dit kan natuurlijk van alles zijn, zolang het maar relevant is voor jou. Volg het nieuws uit jouw vakgebied op de voet en haak zo snel mogelijk in op de beste en meest pakkende nieuwtjes.

3. Maak top 10 lijsten

Wat maakt top 10 lijsten nu zo effectief op social media? Simpel, omdat ze simpel zijn! Mensen willen op social media geen eindeloze lappen tekst lezen, ingewikkelde informatie moeten verwerken of gegevens moeten uitpuzzelen. Op social media draait het om eenvoud en gemak. Snel even iets weglezen en er nog iets van opsteken ook! Je krijgt gegarandeerd meer aandacht op Facebook door regelmatig een top 10 lijstje te posten.

4. Deel gratis advies uit

Tegenwoordig moeten we natuurlijk overal voor betalen. We horen steeds vaker dat ‘alles om geld draait’. Hoe mooi is het dan als jij mensen blij kunt maken met iets waar zij niet voor hoeven te betalen? Blink uit door gratis advies weg te geven. Deel eens een post met waardevolle advisering! Zo kun je jezelf als expert neerzetten, help je jouw doelgroep én zorg je als vanzelf voor meer deelacties.

5. Wedstrijd met video

Wil je echt uniek uit de hoek komen én meer succes behalen op Facebook? Focus je dan op je lokale doelgroep en ga op pad met een camera. Film een stukje van je route, maak een video op een locatie of maak korte filmpjes van logo’s die je onderweg tegenkomt. Wie weet waar jij bent geweest? Maak er een mooie wedstrijd van en geef iets leuks weg uit je eigen assortiment. Succes gegarandeerd!

Kies voor een facebook training!

Nog een leuke tip: kies voor een Facebook training. Tijdens deze training leer je alles over de mogelijkheden en kansen die dit sociale netwerk je te bieden heeft. Natuurlijk kun je de Facebook training gewoon bij ons volgen. Wij kijken ernaar uit. Jij ook?