YouTube app moet aangepast worden

De mobiele app van YouTube wordt steeds vaker gebruikt. YouTube is bijzonder populair (ook onder zakelijke gebruikers) en het is dan ook een leuke opvulling van je tijd om bijvoorbeeld onderweg wat video’s te kijken op je smartphone of tablet. Om de gebruiksvriendelijkheid van de app te vergroten komt YouTube met een aanpassing.

YouTube app heeft uitbreiding nodig

Juist omdat er meer gebruikers bij komen van de YouTube app worden er ook meer klachten gehoord. Een veel gehoorde klacht op social media is wel dat de sorteermogelijkheden binnen de YouTube app erg beperkt zijn. Gelukkig is luistert Google naar haar gebruikers en gaat er ook daadwerkelijk iets aan doet.

YouTube app gaat veranderen

Op dit moment is Google bezig met het doorlopen van een testfase. Het is de bedoeling dat de YouTube app wordt uitgebreid met eer sorteeropties. Veel mensen die YouTube eerder alleen via een pc of laptop gebruikten, en zijn overgestapt op de app, hebben geklaagd over de grote verschillen in deze mogelijkheden. Via de browser zijn deze namelijk een stuk uitgebreider en veelzijdiger.

Mogelijkheden van de YouTube app

Op dit moment kan je in de YouTube app video’s sorteren op basis van drie hoofdcategorieën, namelijk:

  • duur
  • datum van uploaden
  • inhoudstype

Het is ook mogelijk om de resolutie aan te geven (wat bijna niemand doet) en er kan worden ingesteld of ondertiteling gewenst is. Hier houdt het op dit moment wel zo’n beetje op met de opties in de YouTube app.

Browserversie is veel uitgebreider

Wanneer je YouTube bezoekt vanuit de reguliere browser, dan heb je aanzienlijk meer sorteeropties tot je beschikking. Je kan hier bijvoorbeeld video’s sorteren op relevantie, op de beoordeling of bijvoorbeeld op de aantal weergaven.

Google ziet de noodzaak

Google wordt eigenlijk een beetje verplicht om de YouTube app uit te breiden met soortgelijke sorteeropties, want inmiddels komt meer dan 50% van de YouTube views binnen via de mobiele YouTube app. Dit zullen vast ook de kijkers zijn van MoVlogs en die van Arjen Lubach. Het zal dan ook niet heel lang meer duren voor we meer sorteeropties tot de beschikking krijgen in de YouTube app.

Zakelijk YouTube gaan inzetten

Wil je als bedrijf YouTube zakelijk gaan inzetten? Wil je content gaan creëren om echt de verbinding met je klanten aan te gaan? Volg dan een YouTube training of content marketing training. Wij gaan dan samen een plan maken hoe jij meer met online video kunt doen!