10 Tips om meer te halen uit Google+

Het is geen geheim meer. Google+ domineert de zoekresultaten. Dit sociale netwerk heeft grote invloed hoe hoog jouw pagina’s in de zoekmachines staan. Ben je actief op Facebook en Twitter? Wat betreft de verbetering van je SEO-resultaten in Google heeft dit minder snel effect. In de zoekresultaten van Google komen jouw trefwoorden en pagina’s minder snel voor. Volg 10 eenvoudige tips en laat Google+ in je voordeel werken!

10 tips voor een goed SEO-resultaat

Om hoog te komen in Google is het zeker aan te raden om een account aan te maken bij Google+. Dit is geheel gratis en kan via Google + aanmaken.

Tip 1: Laat je SEO volgen, sharen en liken op de sociale media

Maak een bericht op Facebook, Twitter of op andere social media met een goede SEO. Zoek volgers en maak vrienden en vraag jouw bericht te liken of te sharen. Op deze manier kom je hoger in de zoekmachines.

Tip 2: Neem links met een hoge SEO-waarde op in je berichten

Maak een bericht aan en neem een link op in je bericht die al hoog staat in de zoekresultaten. Jij lift mee omhoog.

Tip 3: Met een uitgebreide titel of zin scoor je in Google+

De eerste zin of titel van je bericht dat je maakt of deelt moet veel SEO-woorden bevatten. Hoe meer goede trefwoorden hoe beter.

Tip 4: Delete en edit je Google+ resultaten

Op Google+ kun je een bericht editen of comments verwijderen. Kom je hoog in de rankinglijsten op een negatieve manier dan kun je dit snel oplossen.

Tip 5: Nieuwe SEO’s met +1 button snel op Google+

Je hoeft niet meer weken te wachten voordat je trefwoorden in de zoekmachines van Google+ verschijnen. Met 1 druk op de zogenaamde +1 button ververs je de zoekmachines direct.

Tip 6: Maak contact met voor jou belangrijke Google+ gebruikers

Reageer op de post, berichten en inhoud van andere Google+ gebruikers. Mail, tag, nodig ze uit voor een event of stel ze nieuwe vrienden voor. Vergroot hiermee je cirkel en laat je makkelijk door de zoekmachines vangen.

Tip 7: Sta je (hoog) in de zoekmachine? Val op met een foto

Het is gelukt. Je bericht of website staat hoog in de zoekmachines. Voorzie je zoekresultaat van een opvallende foto of afbeelding. Je valt meer op dan zoekresultaten onder en boven je.

Tip 8: Krijg inzicht in de SEO-resultaten van je websites en -pagina’s

Via dit Google Analytics Dashboard krijg je gratis toegang tot een analyse van de zoekresultaten e.d. van je website/-pagina’s.

Tip 9: Check jouw ranking-positie

Klik op Circlecount en zie je wat je marketingwaarde is van je SEO’s en hoe je staat ten opzichte van de concurrentie.

Tip 10: Wees een van de eerste gebruikers van Google+

Veel ondernemers zijn bezig met het optimaliseren van hun berichten op de sociale media of bestaande zoekmachines. Des te meer reden om nu Google+ te gaan gebruiken en veel ondernemers achter je te laten, bij voorkeur in de zoekmachines.

Je kunt Google+ in minder dan 10 minuten per dag effectief toepassen. Neem deze taak op in je dagelijkse to-do lijst!