Wat is jouw doel ZZP’er? Stel jij ze?

Waar sta jij nu als zzp’er, en waar wil je naartoe? Wil je bijvoorbeeld nationaal of internationaal succes boeken? Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Het is belangrijk om enkele doelen te stellen die tussen je positie van vandaag en je uiteindelijke doel zitten. Zo kan je in stappen de weg bewandelen naar het punt waar jij wilt zijn.

Je doelen goed onderverdelen

Een goede verdeling van je doelen helpt je om je doelen daadwerkelijk te bereiken. Te weinig doelen verhoogt het risico dat je ‘lui’ wordt en je jouw eigen doelen uit het oog verliest. Echter, een teveel aan doelen binnen een te korte tijd zorgt ervoor dat je stresslevel in die mate verhoogt dat je jezelf gemakkelijk voorbij loopt. Dat vraagt op ten duur om opgeven, en dat wil je niet! Kortom, zorg dat je doelen helder zijn en dat je jezelf precies de juiste tijd gunt om de doelen daadwerkelijk te bereiken. Zo blijf je in een gezond ritme.

Maak steeds nieuwe doelen

Heb je een doel bereikt? Stel jezelf dan direct een nieuw doel. Zo blijf je actief en open je steeds meer deuren naar succes. Een zzp’er zonder doelen gaat dwalen door een doolhof en loopt talloze mogelijkheden voorbij, gewoon omdat die achter dichte deuren blijven plakken. Als je jezelf voortdurend doelen stelt, weet jij precies hoe jij door het doolhof moet bereiken om de deuren naar die doelen te openen.

Wat zijn jouw doelen en hoe denk jij deze te gaan bereiken? Wij zijn heel benieuwd! Laat het ons weten via Twitter of LinkedIn