De unieke voordelen van gastbloggen

Gastbloggen biedt unieke voordelen. Het is inmiddels geen nieuws meer dat het bedrijven veel voordeel oplevert als zij actief bloggen. Een actief, zakelijk blog zorgt op den duur voor een vaste kring lezers. Daarnaast kun je jezelf makkelijker neerzetten als expert in de branche, verhoog je de naamsbekendheid en ontvang je meer verkeer naar de website. Natuurlijk zijn blogs hier bovenop ook nog eens goed deelbaar via social media. Gastbloggen biedt nog een aantal extra voordelen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen!

Er zit een groot verschil tussen bloggen en gastbloggen. Bloggen doe je voor je eigen website, terwijl je gastblogs schrijft voor een andere website. De manier van schrijven dient hier wel op de worden aangepast. Kun je gastbloggen op relevante websites? Dan levert dit je de volgende voordelen op.

1. Je zichtbaarheid vergroten

Het is verstandig om op zoek te gaan naar relevante websites die al geruime tijd bestaan en al een mooie groep loyale lezers hebben opgebouwd. Dit zijn namelijk dé websites die jou extra online zichtbaarheid kunnen bieden. Met pakkende content kun jij jezelf bekend maken aan het loyale publiek van de betreffende website. Zo werk je toe naar een vergroting van je online zichtbaarheid.

2. Betere reputatie

Gastblogs zijn ideaal om in te zetten voor het verbeteren van je online reputatie. Word je nog niet gezien als expert binnen je branche? Dan bieden gastblogs jou de kans om daar verandering in te brengen. Gastblogs zorgen voor een toename van je bekendheid en een verbetering van je reputatie binnen jouw vakgebied.

3. De juiste lezers

Veel bedrijven vinden het lastig om een groep vaste lezers op te bouwen die uiteindelijk ook bereid zijn om de blogs op social media te delen. Het bereiken van de juiste doelgroep vormt vaak het probleem. Met gastblogs kun je makkelijk lezers bereiken die al geïnteresseerd zijn in jouw niche. Zij voegen zich dan ook makkelijker toe aan de groep vaste lezers van jouw blog wanneer jij hen weet te overtuigen van jouw expertise door middel van gastblogs.

4. Waardevolle links

Het is verstandig om te kiezen voor websites die het jou toestaan om linkjes naar je eigen website in je gastblogs te plaatsen. Wanneer je dit doet, dan kun je werken aan een mooie selectie gerichte, waardevolle inkomende links. Daar houdt Google van en het is natuurlijk altijd belangrijk om Google te vriend te houden. Het kan je veel opleveren in de zoekresultaten.

Schrijf je artikelen over energie en gas, dan is een link van een betrouwbare site naar jouw pagina zeer goed voor je ranking. Door bijvoorbeeld een link te maken naar energie vergelijken neemt de vindbaarheid van GasLicht toe. Op deze site kun je trouwens gemakkelijk je huidige energiecontract vergelijken en snel overstappen.

5. Betere SEO-score

Aansluitend op het vorige voordeel sluiten we af met het pluspunt op het vlak van SEO, ofwel Search Engine Optimization. Het is altijd goed om zo veel mogelijk aandacht te besteden aan SEO. Blogs zijn ideaal om goed met SEO aan de slag te gaan. Als je deze SEO-blogs dan ook nog eens op een relevante, gevestigde website kunt plaatsen met linkjes naar jouw website, dan werk je optimaal aan het verbeteren van je SEO-score.

Bloggen en gastbloggen

Bedrijven kunnen veel voordelen halen uit zowel het bloggen voor de eigen website als het gastbloggen voor andere, gevestigde websites die relevant zijn voor de eigen business. Wil jij je (gast)blogs uitbesteden? Dan helpen wij je graag verder! Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op.