7 belangrijke voordelen van e-books

E-books bieden interessante voordelen voor ondernemers én voor lezers. Het is niet vreemd dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om een e-book uit te geven. Vaak hebben zij na een eerste exemplaar de smaak te pakken en volgen er meer. E-books zijn ideaal om informatie effectief over te brengen, om jezelf als expert neer te zetten en waarde te bieden aan lezers. Daarnaast zijn e-books natuurlijk ook milieuvriendelijk. Zo zijn er nog tal van voordelen van e-books te noemen.

Ontdek de voordelen van e-books!

Voorheen konden e-books alleen gelezen worden op e-readers. Lang niet iedereen heeft een e-reader. Daarom stonden veel bedrijven niet te springen om e-books te gaan schrijven. Tijden veranderen. Tegenwoordig kun je e-books publiceren op verschillende manieren en kunnen zij ook gelezen worden op meer apparaten dan enkel op een e-reader. De belangrijkste voordelen van e-books zijn nu nog meer waard voor bedrijven. Wij benoemen 7 van deze voordelen.

1. Meer ontwerpmogelijkheden dan blogs

In sommige opzichten hebben e-books ontwerpmogelijkheden die je misschien niet op je blog kunt bereiken. Blogs zijn vaak wat ‘statisch’, terwijl je in een e-book eigenlijk alle kanten op kunt.

2. Direct toegankelijk

Een e-book is altijd direct toegankelijk. Dit is niet het geval bij lange, gedrukte media. Directe toegankelijkheid is perfect voor snelle beslissers en daar zijn er steeds meer van.

3. E-books zijn draagbaar

E-books zijn extreem draagbaar en kunnen op een aantal apparaten worden opgeslagen zonder dat er fysieke opslagruimte is.

4. Aan te passen op persoonlijke voorkeuren

Mensen kunnen een e-book op persoonlijke voorkeuren aanpassen. Ze zijn toegankelijk met de mogelijkheid om lettergroottes te vergroten en / of voor te lezen met tekst-naar-spraak.

5. Linkjes insluiten

Met een e-book heb je een geweldige optie in handen om meer inhoud te presenteren. Je kunt links naar andere inhoud insluiten in je e-book, waardoor je de lezer direct aanmoedigt om verder aan de slag te gaan met jouw andere inhoud.

6. De kosten zijn laag

Nadat het e-boek voor het eerst is gemaakt, kun je het bestand meerdere keren verspreiden zonder extra productiekosten. Ze hebben ook geen bijbehorende verzendkosten. De investering zit daarmee vooral in tijd en niet in geld.

7. Makkelijk doorzoekbaar

Het kan natuurlijk zijn dat een lezer op zoek is naar een specifiek stukje informatie. In printmedia valt het vaak niet mee om deze informatie snel te vinden. E-books zijn makkelijk doorzoekbaar, waardoor de informatie wel snel gevonden wordt.

Je e-book aanbieden op een ervaren platform

Een e-book schrijven is één ding. Het aan de man brengen is iets anders. Je kunt je e-book natuurlijk op veel verschillende manieren aanbieden, zoals via je website, je webwinkel of bijvoorbeeld via social media. Wij raden je aan om ook eens kennis te maken met de optie om je e-books aan te bieden op platforms die hier speciaal voor ontwikkeld zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld gebruik maken van de handige iDEAL-betaaloptie van het platform, zodat je dit zelf allemaal niet hoeft te regelen. Neem eens een kijkje op Skillba voor het aanbieden van je e-book!