Facebook; het aanpassen van advertentievoorkeuren

Als ondernemer is het natuurlijk ideaal om op Facebook te adverteren. Facebook is hét sociale netwerk om een groot publiek heel doelgericht te bereiken. Eerder al gaven wij je tips voor wanneer je voor het eerst wilt gaan adverteren op Facebook. Nu willen we ook de andere kant belichten.

Jij bepaalt wie jouw advertenties te zien krijgen

Wanneer je gaat adverteren op Facebook, dan bepaal jij (in grote lijnen) wie de advertentie te zien krijgen. Jij weet immers wie er tot jouw doelgroep behoren en je kunt selecties maken, bijvoorbeeld op basis van leeftijd, geslacht of woonomgeving. Betekent dit dat je kan voorkomen dat jouw advertentie gezien wordt door de verkeerde personen? Nee, helaas niet. Het is namelijk zo dat Facebook uiteindelijk gaat bekijken aan wie de advertentie wordt getoond en aan wie niet. Hiervoor maakt het netwerk zelf weer selecties, op basis van wat de ondernemer heeft aangegeven. Denk bijvoorbeeld aan leeftijd, maar ook aan apparaten waarmee mensen zich op Facebook aanmelden. Het punt is dat er ook veel profielen met valse informatie zijn. Zo kan een advertentie die bedoeld is voor twintigers kunnen worden getoond aan een kind van 12, omdat deze een valse geboortedatum gebruikt. Dit is voor bepaalde branches toch wel iets om rekening mee te houden.

De advertenties die jij als ondernemer te zien krijgt

Ondernemers krijgen op hun eigen profiel natuurlijk ook advertenties te zien. Veel ondernemers kiezen ervoor om bewust advertenties van concurrerende ondernemingen te zien te krijgen, bijvoorbeeld om er iets van te leren. Het kan zijn dat je advertenties te zien krijgt die helemaal niet bij jouw voorkeuren passen. Gelukkig kan je hier iets aan doen. Volg hiervoor de volgende stappen:

  • Klik op het pijltje naar beneden in de advertentie, rechtsboven.
  • Klik op ‘Waarom krijg ik dit te zien?’.
  • Lees, indien gewenst, de uitleg.
  • Klik op Advertentievoorkeuren om een overzicht te zien van de doelgroepen waar jij toe behoort.
  • Voeg jezelf toe aan doelgroepen of verwijder jezelf uit doelgroepen.
  • Je krijgt nu in het vervolg advertenties te zien die beter bij je passen.

 

Facebook Training

Wij bieden een Facebook training voor iedereen die echt alle ins en outs van Facebook wil leren kennen, om er zo als ondernemer het optimale uit te halen. Wil je meer weten? Neem dan gerust eens contact met ons op.