‘Vind de Expert’ snel op LinkedIn

Vind de Expert.. Heb jij er al kennis mee gemaakt? LinkedIn laat de laatste tijd goed zien dat het sociale kanaal voor professionals nog lang niet klaar is. De ene wijziging volgt de andere op, waardoor er voor meerdere soorten gebruikers nieuwe mogelijkheden verschijnen. Denk hierbij aan de personen die hun bedrijf willen promoten op social media, maar natuurlijk ook aan de werkzoekenden en de bedrijven die talenten willen opsporen. LinkedIn heeft een nieuwe functie toegevoegd waarmee je eenvoudiger de expert kunt vinden die jij nodig hebt.

Vraag hulp van experts

In juli rolde LinkedIn zijn nieuwe dienstlijsten voor profielen uit, waarmee freelancers en bedrijven binnen het MKB diensten kunnen promoten die ze op hun LinkedIn-profiel aanbieden, en daarvoor in de zoekresultaten worden gevonden. Nu voegt LinkedIn nog een element toe aan dit aanbod, met een nieuwe postoptie waarmee gebruikers relevante velden kunnen invullen om een ​​oproep voor hulp van experts te plaatsen. Je kunt met deze functie als het ware een serviceaanvraag plaatsen via LinkedIn, waardoor je eigenlijk altijd snel en zonder al te veel moeite in contact kunt komen met de expert die jij nodig hebt.

Het vereenvoudigen van het zoekproces

LinkedIn wordt steeds vaker gebruikt om freelancers en andere professionals te vinden voor specifieke taken. Het is LinkedIn zelf natuurlijk ook opgevallen dat dit zoekproces steeds vaker wordt ingezet via het kanaal. Daarom heeft LinkedIn besloten om het zoekproces te vereenvoudigen. Je kunt eenvoudig je verzoek om hulp plaatsen en vervolgens verschijnt het verzoek op een opvallende wijze in de LinkedIn feeds. Geïnteresseerden hebben vervolgens de mogelijkheid om door te klikken naar meer informatie, die specifieker is, zodat uiteindelijk de juiste experts voor de klus overblijven.

LinkedIn mikt vooral op freelancers

Dat LinkedIn bol staat van de professionals, dat wisten we natuurlijk al. We hebben het immers over hét netwerk voor professionals van alle soorten en maten. Toch blijft de laatste jaren één specifieke groep wat achter en dat is de groep freelancers. Deze groep is wel actief op LinkedIn, maar lijkt grote moeite te hebben met het vinden van werkkansen via het sociale kanaal. Met deze nieuwe functie hoopt LinkedIn dan ook vooral de freelancers op weg te helpen. Deze focus is zeker te verklaren door het feit dat het aantal freelancers groeit evenals het aantal projecten dat wordt aangeboden voor freelancers.

‘Vind een Expert’

De twee nieuwe functies, namelijk de servicelijsten op profielen en de nieuwe postoptie ‘Vind een expert’, werden ontdekt in april 2019. LinkedIn heeft de laatste maanden hard gewerkt aan het uitrollen van de opties naar steeds meer gebruikers. Aanvankelijk waren deze tools alleen beschikbaar voor een beperkte subset van gebruikers, maar LinkedIn zegt dat de nieuwe plaatsingsoptie nu beschikbaar is voor alle gebruikers wereldwijd, zowel op iOS als Android, terwijl servicelijsten op profielen worden uitgebreid naar meer Regio’s.

Maximaliseer je kansen op LinkedIn

De tools kunnen een geweldige manier zijn om jouw kansen op het platform te maximaliseren en contact te leggen met relevante specialisten. LinkedIn speelt effectief in op de breder wordende freelance werktrends en daar kunnen zowel bedrijven als freelance professionals goed gebruik van maken. Wil jij LinkedIn optimaal inzetten voor je bedrijf óf wil jij meer werkkansen vinden op het professionele kanaal? Wij helpen je graag! Volg bijvoorbeeld eens een LinkedIn training bij ons.