LinkedIn gaat Company Profielen aanpassen!

LinkedIn is de lay-out van bedrijfsprofielen aan het reorganiseren. Al enkele van de grootste klanten van het netwerk, zoals IBM en GE, zijn al aan het testen met de bèta versie, en dit zou erop wijzen dat iedereen er op relatief korte termijn gebruik van kan maken. Hieronder nemen we graag de belangrijkste wijzigingen met je door.

Wat mogen we verwachten?

Wanneer we kijken naar de versie die nu getest wordt, dan zien we toch wel belangrijke verschillen en uitbreidingen. Hieronder zie je het nieuwe design.

company-profiel-ge-linkedin

Op de homepage van het company profiel zien we gewoon de laatste berichten staan. Er zijn alleen duidelijkere blokken gemaakt met verschillende type content. Daarnaast staan er drie tabbladen.

Drie tabbladen

Er komen drie hoofdcategorieën; Overzicht, Jobs (Vacatures) en Life (Werkleven). Wanneer je hier met de muis op klikt, dan wordt er een menu uitgerold met de sub’s. Dit betekent dat het aanzienlijk overzichtelijker wordt en makkelijker om te navigeren. Zo krijg je onder het tabblad Overzicht een informatieverzameling van showcases, recente updates en bijvoorbeeld bedrijfsfoto’s. Dit laatste is splinternieuw, en heel interessant!

1. De Jobs selectie

Onder het tabblad Jobs zal ook een helder en eenvoudig menu uitrollen waardoor navigeren makkelijker wordt. Er komen meer mogelijkheden voor branding bij en werkzoekenden zullen gemakkelijker werk kunnen vinden. Er komen personeelsinzichten. Dit deel is vooral gericht op de werkzoekenden en niet zo zeer relevant voor bedrijven.

2. Een cultuuroverzicht

Het tabblad Life geeft eigenlijk een overzicht van de actuele cultuur. Er kan een helder beeld worden geschetst van de structuur binnen het bedrijf en de specifieke bedrijfscultuur. Dit tabblad biedt veel nieuwe kansen voor ondernemers en wordt gerealiseerd als nieuw pluspunt voor zowel werkgevers als werkzoekenden. Er kan zeer gedetailleerde informatie worden toegevoegd en er bestaat een optie om veel verschillende video’s toe te voegen.

3. De personeelsperspectieven

Onder het tabblad Life kan je de personeelsperspectieven vinden. Hierin wordt automatisch informatie verzameld die geplaatst is door werknemers middels LinkedIn Publishing. Het gaat hierbij om recent geplaatste informatie. Inhoud van medewerkers zal dus worden gemarkeerd. LinkedIn Publishing krijgt hiervoor een permanente plaats op de pagina.

Talen weergeven

In dezelfde rij als waarin we de personeelsperspectieven kunnen vinden zien we ook Talen staan. Hier kan worden aangegeven welke talen er binnen het bedrijf worden gesproken. Dit is vooral ideaal voor internationaal opererende bedrijven.

Wanneer heb jij het nieuwe design?

Natuurlijk hopen we dat de nieuwe lay-out voor de company pages snel wordt uitgerold. Er zal nog wel één en ander veranderen voordat de bèta versie een definitieve versie wordt. Uiteraard houden we je op de hoogte! Wil je meer halen uit LinkedIn? Meld je dan aan voor de LinkedIn training.