Twitter verdubbelt tweetlengte naar 280 tekens

Hoe vaak heb jij je bericht op Twitter moeten inkorten omdat je het maximale aantal tekens van 140 had overschreden? Goed nieuws! Twitter heeft haar maximale aantal tekens verdubbeld! Deze update is sinds afgelopen dinsdag ingegaan. Eerder gingen er al geruchten dat Twitter naar 10.000 tekens zou gaan, maar dat plan is niet doorgegaan.

Tweets met 280 tekens

Misschien heb je afgelopen week al verschillende berichten voorbij zien komen op Twitter en viel je iets op. Sommige berichten waren namelijk langer dan ‘normaal’. Dit komt omdat het sociale netwerk een test uitvoerde met een beperkte groep mensen om te kijken wat de meerwaarde zou zijn van een tweet met een maximum van 280 tekens.

Gebruikers werden beperkt

Twitter kent sinds de oprichting in 2006 de module dat tweets niet meer dan 140 tekens bevatten. Dat komt nog uit de tijd van de sms waarbij een bericht niet meer dan 160 tekens lang kan zijn. Uit onderzoek is nu gebleken dat gebruikers in zo’n kort bericht niet altijd hun boodschap goed kwijt kunnen. Maar liefst negen procent van de Twittergebruikers kon zijn of haar boodschap niet kwijt binnen dit limiet. Na de verandering is het percentage met acht procent teruggelopen naar slechts één procent. Op deze manier geeft Twitter haar gebruikers meer ruimte.

Twitter weer populair maken

De bekendheid en het gebruik van het sociale netwerk nam de laatste jaren af onder gebruikers. Veel jonge mensen die eerst gebruik maakten van Twitter zijn tegenwoordig te vinden op Snapchat en Instagram. Slechts (zakelijke) bedrijven en grote merken zijn wel actief op het netwerk. Deze uitbreiding zou er voor moeten zorgen dat iedereen weer gestimuleerd wordt om te gaan tweeten.

Overal behalve in Japan, Korea en China

De nieuwe tweetlengte is in alle talen doorgevoerd behalve in het Japans, het Koreaans en het Chinees. Dat komt omdat mensen in die talen hun boodschap gemakkelijk kwijt kunnen in 140 tekens. Eén Twitter-teken staat namelijk gelijk aan één lettergroep of zelfs een heel woord. De verdubbeling van het aantal tekens is hier juist niet nodig. Waar Nederlanders ruimte te kort komen, hebben Japanners juist ruimte over.

Twitter zakelijk inzetten

Wil je meer weten over het gebruik en de zakelijke kansen van Twitter, dan kun je bij ons diverse trainingen en workshops volgen. Hierin laten wij je zien hoe Twitter werkt en ga je zelf direct met jouw Twitteraccount aan de slag.