Instagram groeit naar 800 miljoen maandelijkse gebruikers

Instagram 800 miljoen

Instagram blijft gestaag doorgroeien. Gisteren is bekend gemaakt dat het sociale netwerk inmiddels maar liefst 800 miljoen gebruikers elke maand mag verwelkomen. Hierbij werd ook bekend dat Instagram dagelijks gebruikt wordt door 500 miljoen van deze leden. Op 23 juni 2016 konden we je melden dat Instagram lid nummer 500 miljoen binnen had gehaald. Hieraan kun je dan ook duidelijk zien dat Instagram bizar snel groeit.

Instagram Stories doet het goed

Volgens kenners heeft Instagram de enorme groei voornamelijk te danken aan het toevoegen van Instagram Stories. Vlak voordat deze nieuwe functie in gebruik werd genomen werd bepaald dat het sociale netwerk 300 miljoen dagelijkse bezoekers had. Dit is nog slechts een jaartje geleden. In dit jaar heeft Instagram dus 200 miljoen dagelijks actieve leden binnen weten te hengelen.

Komt het miljard nog in 2017?

Op 27 april 2017 konden wij je vertellen dat Instagram lid nummer 600 miljoen binnen had gehaald. Dit betekende dat er binnen een half jaartje tijd 100 miljoen leden bij kwamen. De komst van Instagram Stories heeft ervoor gezorgd dat Instagram nog harder groeide. We vroegen ons dan ook in april 2017 al af of Instagram het nog dit jaar voor elkaar zou krijgen om lid nummer 1 miljard binnen te halen. Met nog drie hele maanden voor de boeg zou dit zomaar echt kunnen gebeuren. Dit is natuurlijk een mijlpaal waar ook eigenaar Facebook op zit te wachten. Wat eerder met Facebook is gelukt zou dan nu ook lukken met Instagram.

Meer bedrijven op Instagram

Het is zeker niet zo dat Instagram alleen maar groei ziet in het aantal privé gebruikers van de app. Ook het aantal zakelijke accounts groeit lekker door. In de wereld van content marketing wordt visuele content steeds belangrijker. Instagram Stories is voor veel bedrijven ideaal om zich op een leuke en effectieve manier bezig te kunnen houden met visuele marketing. Daarnaast is het natuurlijk zo dat Instagram steeds meer mogelijkheden voor bedrijven gaat bieden. Er liggen nog wel wat plannen op de plank om bedrijven meer ruimte in de app te bieden, maar voor alsnog blijven deze nog even op de plank liggen.

Instagram brengt succes

Dat Instagram bedrijven helpt bij het versterken van de merkidentiteit, de betrokkenheid en de waardering is geen vraag meer. Het is een feit waar al veel bedrijven van profiteren. Ben jij nog niet zakelijk actief op Instagram, maar wil je wel alles weten over het behalen van succes op dit sociale netwerk? Dan is onze Instagram training echt iets voor jou!