7 tips voor meer impact op social media

Social media inzetten voor je bedrijf is altijd een goed idee, hoe je het ook aanpakt. Er zijn meerdere mogelijkheden om echt succes te halen uit de sociale kanalen. Elke aanpak werkt, zolang je het maar op de juiste manier vormgeeft. Wel is het natuurlijk zo dat de ene aanpak beter werkt dan de andere. Veel bedrijven vragen zich af hoe zij meer impact kunnen verkrijgen op social media. Wij geven daar graag antwoord op.

Zo zorg je voor meer impact op social media

Ieder bedrijf wil natuurlijk profiteren van een goede impact op de sociale kanalen. Helaas gaat dit niet vanzelf en moet je je op een effectieve manier inzetten om succes te verkrijgen. Wij geven je graag 7 tips voor meer impact op social media.

1. Deel foto’s van klanten

Je kunt op een effectieve manier inspelen op de community door te zorgen voor meer verbinding. Een goede manier om dit te doen is het delen van foto’s van klanten met jouw product. Verkoop je zwembadjes voor kinderen? Vraag je klanten dan om foto’s te maken van het waterplezier, waarbij het uiteraard belangrijk is dat je ook toestemming krijgt om de foto’s te delen op social media. Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld. Verzamel foto’s van klanten met jouw producten en post deze om meer betrokkenheid te realiseren.

2. Kies voor betaalde advertenties

Betaalde advertenties zijn zinvol, of je nu zelf al 10 of 10.000 volgers hebt. Het aantal volgers is namelijk niet belangrijk. Het gaat vooral om het aantal relevante volgers. In vrijwel alle gevallen zijn dat er een stuk minder. Zowel Instagram als Facebook heeft uitstekende mogelijkheden voor betaald adverteren, waarbij je meer zekerheid hebt dat je ook daadwerkelijk de juiste doelgroep aanspreekt.

3. Maak je content compleet

Veel bedrijven zijn actief met bloggen. Dit is uitstekend, zeker ook omdat blogs zich goed laten delen via social media. Het is dan wel belangrijk om de content compleet te maken. Enkel tekst werkt niet in je voordeel, zeker niet op social media. Vul je geschreven content aan met video- en / of fotomateriaal, met infographics of andere interessante visuals.

4. Blijf trouw aan je huisstijl

Je huisstijl is belangrijk. Mensen gaan je huisstijl herkennen en dit zorgt voor een groter gevoel van vertrouwen in je bedrijf en / of merk. Het is daarom belangrijk om ook op social media trouw te blijven aan je huisstijl. Blijf dezelfde kleuren gebruiken en laat je zakelijke logo regelmatig voorbij komen.

5. Actiefoto’s met je producten

We noemden net al even het verzamelen van foto’s van klanten die jouw producten gebruiken, maar je kunt natuurlijk zelf ook actiefoto’s met je producten maken. Ditzelfde geldt voor video’s. Voor potentiële klanten is het goed om te zien hoe een product nu werkelijk wordt gebruikt. Het is aan jou om hen te overtuigen!

6. Vergeet remarketing niet!

Je kunt een doelgroep meer dan eens benaderen met jouw boodschap. Dit noemen we remarketing en het verdient zeker je aandacht. Je kunt dit op meerdere manieren aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan interactie of een websitebezoek. De mensen die je voor een tweede of derde maal benaderd zijn mensen die al eerder met jou ‘verbonden’ zijn geweest. Ze kennen je dus, als is het slechts op basisniveau. Zij zijn makkelijker in de verleiding te brengen om toch nog eens te kijken. Misschien willen zij nu wel een aankoop doen. Houd geïnteresseerden op social media warm door middel van remarketing.

7. Let goed op de timing

Timing is echt alles op social media. Post jij op tijdstippen waarop jouw doelgroep aan het werk is of zelfs slaapt? Dan blijft je impact beperkt. Ontdek wanneer jouw doelgroep het meest actief is op social media en pas hier je plan op aan. Post binnen de tijdvakken waarin jouw doelgroep het meest actief is op de sociale kanalen en je zal zien dat je direct meer impact hebt.

Zorg makkelijk voor meer impact op social media

Bovenstaande tips helpen je om de impact van jouw bedrijf op social media te vergroten. Haal je toch nog niet de successen die jij wel wilt halen uit social media? Dan kunnen wij je zeker helpen! Schrijf je in voor één van onze social media trainingen en samen zorgen wij ervoor dat jouw impact op social media gestaag groeit!