Stand van zaken rondom social media in NL

Het is alweer een tijdje geleden sinds het ontstaan van Facebook, Twitter, LinkedIn en de andere belangrijke social media platforms. De social media platformen zijn geen hype meer te noemen, maar pieken deze platformen eigenlijk nog steeds? Of neemt het aantal gebruikers juist af? Hier de stand van zaken rondom social media en hun gebruikers in Nederland.

Social media nog steeds populair

Social media is tegenwoordig in het leven van de meeste mensen geïntegreerd. Whatsapp om je vrienden en familie berichtjes te sturen, Facebook en Twitter om belangrijke momenten van je leven met een grotere groep mensen te delen. Daarnaast nog LinkedIn, voor zakelijke contacten en Pinterest voor afbeeldingen. Steeds meer verschillende media worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Hieronder een overzichtje hoe het gaat met de grote platforms.

Facebook

Ten eerste Facebook. Een tijd geleden was Hyves het helemaal, maar na de opkomst van Facebook stapten zo veel gebruikers over dat Hyves dit jaar definitief moest sluiten. Het aantal gebruikers van Facebook is op het moment wel redelijk stabiel. Al zijn er wel aanwijzingen dat jongeren steeds meer afhaken – onder andere doordat hun ouders nu ook gebruik maken van Facebook. Er zijn ongeveer 8,6 miljoen gebruikers in Nederland.

Twitter

Ook het aantal gebruikers van Twitter is gestabiliseerd. Van de nieuwe gebruikers die zich in juli 2013 aanmeldde, werd slechts 8 procent een actieve Twitteraar. Het aantal actieve gebruikers neemt dus niet veel meer toe. Net als bij Facebook, heeft ook Twitter te maken met een dalend aantal jongeren die actief zijn. Opmerkelijk is dat veel gebruikers de mobiele versie van Twitter zijn gaan gebruiken.

LinkedIn

Door het toevoegen van nieuwe functies is het aantal LinkedIn gebruikers gestegen. Maandelijks bezoeken nu zo’n 4,6 miljoen Nederlanders de website. Er zijn wereldwijd 300 miljoen accounts.

Google +

Google heeft de laatste jaren Google +, hun sociale netwerk, steeds meer geïntegreerd in haar diensten. Hierdoor wordt dit netwerk nu maandelijks ongeveer door 3,2 miljoen Nederlanders bezocht.

Pinterest

Dit online prikbord wordt door 1,1 miljoen mensen in Nederland gebruikt, dagelijks door 131 duizend mensen. Wilt je beginnen met Pinterest? Download dan ons e-book over Pinterest.

Whatsapp

Met 9,5 miljoen gebruikers is en blijft Whatsapp een zeer groot platform. Na de overname door Facebook was een behoorlijk wat heisa, maar inmiddels is de storm gaan liggen.

Mogelijkheden van deze sociale netwerken

Gezien hoe veel mensen actief zijn op sociale netwerken? Dan zal het u niet verbazen dat bedrijven volop kunnen profiteren van de mogelijkheden op deze media. Kijk voor inspiratie eens bij een van onze social media trainingen.