Heisa rondom privacy overname WhatsApp

Facebook heeft eind februari WhatsApp gekocht voor maar liefst 17 Miljard dollar! Een enorm bedrag en onder de gebruikers van WhatsApp is vervolgens een grote heisa ontstaan. Gebruikers willen niet dat Facebook ook nog eens hun privé berichten leest. Lees hieronder mijn mening over deze privacy heisa.

Heisa rondom WhatsApp overdreven

Zelf vind de reactie rondom de overname van de gebruikers van WhatsApp overdreven. In onderstaande video geef ik graag mijn mening.

Dat is natuurlijk een enorm bedrag voor een App waar 500 000 000 gebruikers in zitten. Wat je nu gelijk ziet is dat mensen boos worden op WhatsApp en Facebook. Die mensen willen absoluut niet bij Facebook horen. Ik zie dat in mijn vriendengroep afgelopen week veel reacties komen in de zin van “Ooh kom, weg gaan over naar Telegram”.

Is Telegram wel betrouwbaar?

Telegram is dan weer een andere App die heel erg lijkt of eigenlijk een exacte kopie van WhatsApp is, maar waar bij WhatsApp alles groen is, is bij bij Telegram alles blauw. Mijn vrienden stappen nu over naar Telegram, maar Telegram is van een Russisch bedrijf. De volgende vraag die je dus kunt stellen is ” Zijn onze gegevens daar wel veilig?”

Privacy heisa

Mensen stappen over van WhatsApp omdat ze liever niet hebben dat Facebook hun berichten mee leest. Wat eigenlijk vrij raar is, want Google doet dit natuurlijk al jaren! Als we via G-mail een berichtje sturen naar een goede vriend, dan krijgen we daarnaast gewoon advertenties te zien over de onderwerpen die in dat bericht zijn voorgekomen. De meeste mensen accepteren dat wel gewoon. Nu Facebook WhatsApp overkoopt, komt er in een keer een enorme heisa over dat mensen bang zijn hun privacy te verliezen. Ik zelf vind dat erg overdreven, waar maken we ons druk om? Facebook domineert natuurlijk al heel erg lang. Qua privacy hebben ze zo’n beetje lak aan iedere regel, want adverteerders kunnen heel gemakkelijk gericht adverteren.

$42 per WhatsApp gebruiker

Facebook heeft nu ongeveer $42,- betaald voor iedere WhatsApp gebruiker. Hoe gaan ze dit terugverdienen? Moet elke WhatsApp gebruiker nu verplicht een Facebook account aanmaken? Of komen er advertenties in? Dan zal het dus gebeuren dat wanneer je het hebt over naar vakantie gaan naar Turkije, dat je advertenties krijgt à la Google, boek nu bij Corendon.nl je goedkoopste vakantie naar Turkije.

Nu is dan de vraag:”Willen mensen dat?” Op dit moment is WhatsApp namelijk helemaal advertentie vrij en Telegram is dat ook.

Ik zelf vind de reactie dat mensen overgaan op Telegram vanwege privacy redenen erg overdreven.