SocialRecap: The Best Social Awards, Avatars en Bestelknop

De Rijksoverheid  valt in de prijzen bij The Best Social Awards, er komen persoonlijke avatars op Facebook en er is een nieuwe bestel knop in Instagramstory’s gespot. Dat is er allemaal afgelopen maand gebeurd op social media! Dus benieuwd naar de leukste en interessantste social media nieuwtjes van afgelopen maand? Lees dan snel deze SocialRecap verder!

The Best Social Awards: wie gaan er met de prijzen van door?

The Best Social Awards, die afgelopen week plaats vonden, zijn dé prijzen in Nederland voor al het beste op social media, de crème de la content. De awards zijn opgesplitst in twee dagen: de business uitreiking en het publieksevenement, waarbij het publiek kon stemmen op hun favorieten.

We kunnen wel vaststellen dat de Rijksoverheid de grote winnaar is van The Best Social Awards 2019 business uitreiking. Ze vielen woensdagavond wel drie keer in de prijzen met het Brexit Beest (beste post) en de Knalplanga-campagne met Donnie voor het dragen van een vuurwerkbril. Deze won twee prijzen, voor beste copywriting en als beste influencercampagne. Ken jij hem nog?

Bij het publieksevenement vielen kickbokser Rico Verhoeven en YouTuber en presentator Bram Krikke in de prijzen. Verhoeven won de prijs voor beste sporter en Krikke werd uitgeroepen tot ‘best personality’. Het YouTube kanaal StukTV is uitgeroepen tot beste YouTuber en zangeres Merol is volgens de jury en het publiek de beste nieuwkomer. Daarnaast waren er ook prijzen voor de satirische site De Speld en de YouTube-serie #BOOS met Tim Hofman (beste YouTube-serie). Hofman won deze prijs vorig jaar ook.

Binnenkort Avatars op Facebook Manager

Facebook komt in navolging van Snapchat en Apple met de mogelijkheid om een persoonlijke avatar te maken. Met Facebook Avatars kan iedereen een virtuele lookalike van zichzelf maken, door kenmerken als vorm van het hoofd, huidskleur en type haar aan te passen. De poppetjes zijn vervolgens te gebruiken als stickers in Messenger en in reacties op berichten op Facebook. Begin 2020 moet de optie voor iedereen beschikbaar zijn. Leuk of doe maar niet?

Man-vrouw filter Snapchat werkt bij je huisdier!

Het veelbesproken en -gebruikte filter van Snapchat dat een man in een vrouw verandert en andersom, werkt ook op huisdieren. Op Twitter worden foto’s geplaatst en raken mensen niet uitgepraat over hun katten en honden met lang haar of een stoppelbaard. Hilarisch! Heb jij het al uit geprobeerd?

Bestellen via Instagram Stories

Het zou zomaar zo kunnen zijn dat we binnenkort vanuit Instagram Stories producten kunnen bestellen en betalen. Twitteraar Matt Navarra vond afgelopen week tussen zijn stickers in Instagram Stories een “order”sticker. Naast de bekende stickers zoals locatie, hashtag en music (die laatste is helaas nog niet in Nederland beschikbaar) stond een nieuwe bestel-sticker.

Maar of dat we binnenkort echt direct kunnen bestellen en betalen vanuit Instagram is nog maar de vraag. Een woordvoerder van Instagram heeft laten weten dat de “order” sticker geen test is en dat het ook niet gezien kan worden als een in-app shopping feature. Toch blijft het vreemd dat er zomaar een nieuwe sticker te vinden is bij Instagram Stories…

Quote van de week

“Eagles fly alone”

Lees ook deze artikelen Meer nieuws >>
Groeit Instagram in 2023 naar 1,2 miljard gebruikers?
05 oktober 2022

Instagram en Facebook worden vaker in één adem genoemd. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met het feit dat beide sociale netwerken eigendom zijn van dezelfde partij, maar dat lijkt steeds meer de enige overeenkomst tussen de twee te zijn. Wat we nu vooral zien is dat het publiek van Facebook ouder wordt, terwijl Instagram […]

4 Vormen van alternatieve financiering voor ondernemers
30 september 2022

Naast de financieringen van de bank, is het de laatste tijd ook enorm populair om je financiering ergens anders vandaan te halen. Je kunt namelijk als ondernemer ook gebruik maken van een alternatieve financiering. De banken zijn namelijk de laatste tijd strenger geworden qua kredietbeleid waardoor het voor veel ondernemers helemaal niet meer aantrekkelijk is […]

Focussen op promotievideo’s: goed idee of niet?
30 september 2022

We weten inmiddels allemaal dat we meer moeten gaan focussen op het delen van video’s. Je kunt hier namelijk alle kanten mee op. Denk maar aan presentatievideo’s, educatieve video’s, productvideo’s en video’s met testimonials. Niet elke video zal relevant zijn voor jouw business. Het is daarom goed om al je mogelijkheden af te wegen en […]

Wilt u LinkedIn zakelijk gebruiken, maar weet u niet goed hoe? Meld u dan aan voor onze 26 beste LinkedIn tips én krijg toegang tot een gratis LinkedIn training.
26 LinkedIn tips ontvangen + een gratis training!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.