5 social media marketing trends 2018

social media marketing 2018

Het eerste blog van 2018! Natuurlijk willen we jou eerst het allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar. We wensen je veel geluk, liefde, gezondheid en natuurlijk (social media) succes! Dat gezegd hebbende willen we het jaar direct goed starten met het geven van wat focuspunten voor het komende jaar. We krijgen namelijk weer te maken met nieuwe social media marketing trends in 2018.

Dit zijn de belangrijkste social media marketing trends

Natuurlijk hebben wij voor je uitgezocht waar de aandacht naartoe moet gaan in 2018 als het gaat om social media marketing. Wij hebben de 5 belangrijkste trends die je gaat zien dit jaar voor je op een rijtje gezet.

1. Infographics

Door heel 2017 heen konden we al zien dat er steeds meer infographics verschenen op websites en social media. Deze trend gaat zich in 2018 zeker voortzetten. Infographics laten veel informatie zien binnen een relatief klein oppervlak van je scherm. Hierdoor worden ze sneller gedeeld dan geschreven content.

2. Social media stories

Er zijn natuurlijk meerdere sociale kanalen waarop je stories kunt delen, zoals op Snapchat en Instagram. Voor bedrijven wordt het belangrijker om aandacht te besteden aan voornamelijk Instagram Stories. Bedrijven met een heel jonge doelgroep kunnen ook zeker Snapchat aanspreken.

3. Meer livestreams en video’s

In 2018 moet de aandacht nog meer uit gaan naar livestreams en video’s. Als jij je nog niet bezig houdt met het publiceren van video’s en het organiseren van livestreams op bijvoorbeeld Facebook, dan is het zeker aan te raden om hier in 2018 mee te starten. Het komende jaar worden video’s en livestreams namelijk alleen nog maar populairder.

4. Invloed van influencers

Nu al hebben influencers een behoorlijke invloed, maar deze invloed wordt dit jaar nog veel sterker. Meer bedrijven zullen ervoor kiezen om de samenwerking aan te gaan met influencers. Dit heeft vooral te maken met het versterken van merkloyaliteit, waarvoor steeds vaker influencers worden ingezet. Je merk versterken is zeker een aandachtspunt in 2018 en hier kun je de influencers zeker goed bij gebruiken.

5. Meer AR

We zullen in 2018 meer moeten gaan focussen op AR, ook wel Augmented Reality. Waarom? Omdat Apple druk bezig is met het ontwikkelen van deze technologie voor de nieuwste toestellen die in 2018 op de markt zullen komen. Dit zorgt ervoor dat er veel meer aandacht zal zijn voor AR op de sociale platformen en daar kun je als bedrijf heel sterk op inspelen. Diverse sociale kanalen, zoals Snapchat en Instagram, hebben al aangegeven te gaan werken met nieuwe filters voor AR in het komende jaar.

Blijf up to date in 2018

In 2018 staat ons weer veel nieuws te wachten op social media gebied. Het is daarom belangrijk om helemaal up to date te blijven met je social media marketing. Kun je hier wel wat ondersteuning bij gebruiken? Dan kun je bij ons natuurlijk de meest relevante social media trainingen volgen.