9 ideeën voor zakelijke Instagram Stories

zakelijke instagram stories

Instagram Stories zijn uitstekend in te zetten voor je business. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je deze uniek en opvallend maakt. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je zakelijke Instagram Stories waardevolle informatie bevatten. Je kunt je Stories zien als een blog. Het wordt voor de kijker pas aantrekkelijk als deze er echt iets aan heeft. Waardevolle content zorgt ervoor dat de content veel mensen bereikt. Maar hoe maak je nu Instagram Stories met waardevolle content?

Slimme ideeën voor je Instagram Stories

Het is goed om je kennis te delen in je zakelijke Instagram Stories. Het delen van kennis is niet alleen goed om anderen waardevolle content te bieden, maar het is ook ideaal om te laten zien dat je echt weet waar je het over hebt. Uiteindelijk wil je het vertrouwen winnen van je volgers en dit doe je door te laten zien dat jij de nodige expertise in huis hebt. Hieronder vind je 9 slimme ideeën voor je zakelijke Instagram Stories:

  1. Het delen van statistieken en research
  2. Inspireren met citaten en quotes
  3. Focus eens op storytelling
  4. Het aankondigen van updates en nieuwtjes
  5. Weggeven van kortingen en gadgets
  6. How to tutorials
  7. Opsommingen, lijstjes en countdowns
  8. Het promoten van een interessant blog
  9. Beantwoord vragen en los problemen op

Zo maak je interessante Instagram Stories

Deze onderwerpen kunnen je helpen om een interessante Story te maken. Het zijn namelijk allemaal zaken die waardevolle informatie kunnen bevatten. Het is wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat alles wat je in je Instagram Stories benoemt onderbouwd kan worden. Als je bijvoorbeeld een onderzoek wilt bespreken, zorg er dan voor dat je de feiten deelt en geen meningen.

Extra tip: denk aan de afmetingen

Het is ook goed om aandacht te besteden aan de afmetingen. Voor je zakelijke Instagram Stories geldt dat je het best een afmeting van 1080 px bij 1920 px aan kunt houden. Uiteindelijk bepaalt de beeldkwaliteit van je Instagram Story ook het succes ervan. Wil je meer slimme tips voor zakelijke Instagram Stories? Dan kun je natuurlijk bij ons een interessante Instagram training volgen!