Slaap beter als ondernemer met deze 5 tips!

Ondernemen is topsport! In het verleden heb ik al tips gegeven over hoe je als ondernemer minder stress kunt hebben, je concentratie kunt verbeteren en hoe je een relaxter weekend kunt hebben. Maar als ondernemer slaap je natuurlijk ook zeven uur per dag. Slapen is een belangrijk onderdeel van de dag en geeft het lichaam tijd om te herstellen. Hoe kun je nu als succesvol ondernemer het meeste uit je slaap halen?

Tips om beter te slapen

Hieronder staan 5 tips om als ondernemer beter te slapen.

Tip 1: Slaap volgens een vast schema

Probeer een zo vast mogelijk slaapschema aan te houden. Ga rond dezelfde tijd slapen en sta ook rond een vaste tijd op. Ook in de weekenden!

Tip 2: Eet gezond en drink voldoende

Eet in de avond geen grote maaltijden, dit is niet fijn voor je maag. Drink ook geen koffie meer na 20 uur. Drink in plaats daarvan water of thee.

Tip 3: Mediteren en ademhalen

Neem de tijd om kort te mediteren en te focussen op je ademhaling. Een rustige ademhaling helpt om stress te verminderen.

Tip 4: Optimale slaapkamer

Zorg dat er een aparaten in je slaapkamer staan die herrie maken. Maak je kamer ook goed donker en zorg voor een goed bed.

Tip 5: Ga relaxed slapen

Zet op tijd je TV en telefoon uit. Dit blauwe licht zorgt ervoor dat je hersenen actief blijven. Een warme douche nemen zorgt er ook voor dat je gemakkelijker gaat slapen

beter slapen als ondernemer