Een succesvol weekend voor ZZP’ers: 7 tips

Als je een beetje je best doet als ZZP’er stijg je al gauw boven de massa aan andere ondernemers uit en willen mensen zaken met je doen. Met als gevolg dat je continu aan het werk bent. Niet erg natuurlijk als je een leuk uurtarief kan vragen, maar je hebt ook ontspanning nodig. Daarom geef ik je graag een aantal tips voor een succesvol weekend!

ZZP’er = continu werken

Een ontspannen weekend is essentieel voor iedere ZZP’er. Je kunt even je hoofd leegmaken en die dingen doen waar je tijdens de drukke werkweek geen tijd voor hebt. Ik geef je graag 7 tips om het uiterste uit je vrije dagen te halen!

Tip 1: Plan je vrije tijd

Als ZZP’er heb je altijd genoeg te doen. Natuurlijk is het fijn om succesvol te zijn, maar daarin schuilt direct het gevaar. Om niet overwerkt te raken, is het belangrijk dat je een aantal leuke activiteiten plant in je vrije weekenden. Zorg voor een globaal schema want je hoeft zeker niet iedere minuut vol te plannen!

Tip 2: Beperk de klusjes

Doordeweeks heb je vaak geen tijd om uitgebreid boodschappen te doen of je overhemden te wassen. Maar je hebt vast ook geen zin om hier je hele weekend mee bezig te zijn. Houd de lijst met klusjes daarom zo kort mogelijk. Want niets is zo vervelend als dat je volledig wordt opgeslokt door deze verplichtingen. Tip: neem een schoonmaakster, scheelt je een hoop tijd!

Tip 3: Neem tijd voor reflectie

Heb je tijdens de werkweek tijd om na te denken over je vooruitgang en doelen? Waarschijnlijk is het antwoord hierop ‘nee’. Als je in de weekenden het werk even opzij schuift, raakt je hoofd leeg om alles goed te kunnen reflecteren. Zo bepaal je meteen wat je de komende week moet doen om al jouw doelen te bereiken.

Tip 4: Ga socializen

Als ZZP’er vergeet je soms even de wereld om je heen. En dat terwijl je je een stuk beter voelt als je af en toe gaat socializen. De zaterdag en zondag zijn het perfecte moment om even bij te praten met vrienden of iets te ondernemen met het gezin. Nu ben jij weer opgeladen voor de werkweek.

Tip 5: Trek de stekker eruit

Staat je werktelefoon nog aan? Of kun je het niet laten om tussendoor je werkmail te checken? Neem dan even bewust afstand van deze apparaten. Zet ze in ieder geval op gezette tijden uit zodat je niet steeds met je hoofd bij het werk bent.

Tip 6: Laad jezelf op

Wil je voldoende energie hebben voor al je werkzaamheden dan is het belangrijk dat je jezelf regelmatig oplaadt. Lees een boek, ga naar de film of maak een wandeling langs het strand. Het is maar net waar jij je lekker bij voelt! (Ohja en laad je elektrische auto natuurlijk weer op voor een nieuwe week rijden)

Tip 7: Ga sporten

De ultieme manier om je hoofd leeg te maken, is door te sporten. Je krijgt weer nieuwe energie en blijft goed gezond. Misschien doe je graag mee met een groepsles. Of sport je toch liever alleen? Het maakt niet uit, als je maar beweegt. Sport bij voorkeur minimaal een uur.

Ik wens je een goed weekend!