6 Tips voor een betere concentratie

Het liefst wil je je altijd voor 100% inzetten voor je eigen bedrijf en altijd met maximale gedrevenheid en focus presteren op het werk. Veel professionals en zzp’ers hebben echter te kampen met concentratieproblemen. Hieronder lees je wat de meest voorkomende oorzaken hiervan zijn en 6 tips om je concentratievermogen te verbeteren.

Oorzaken van concentratieproblemen

Het missen van concentratie heeft vaak verschillende oorzaken. Hieronder zijn er een aantal te vinden.

  • te veel afleiding op kantoor
  • te moeilijke/makkelijke of oninteressante werkzaamheden
  • teveel stress
  • het ontbreken van structuur

Tips voor het verbeteren van je concentratie

Om een goede focus te houden en succesvol te worden op o.a. social media is het noodzakelijk dat je concentratie optimaal is. Hieronder staan 6 tips om je concentratie te verbeteren.

1. Zorg voor een opgeruimd bureau

Een opgeruimde werkruimte zorgt voor een opgeruimde mindset. Ook goede verlichting en ventilatie dragen hieraan bij.

2. Stop met multitasken

Werk aan één opdracht tegelijk en maak deze af voor je aan een volgende opdracht begint.

3. Maak een duidelijke planning

Breng meer structuur in je werk door voor elke opdracht een stappenplan te maken.

4. Neem pauzes

Neem elk uur een korte pauze om je spanningsboog vast te houden. Denk niet dat doordat je je pauzes overslaat je meer werk kunt verzetten, vaak is het tegenovergestelde werkelijkheid. Ga ook regelmatig bewegen, de hele dag zitten is ongezond.

5. Let op je voeding

Een gezonde voeding is van essentieel belang voor de concentratie. Sla het ontbijt niet over en drink niet teveel koffie. Cafeïne maakt je onrustig en belemmert je concentratie. Omega3 kan als voedingssupplement bijdragen aan een goede concentratie. Veel water drinken is het beste.

6. Zorg voor voldoende nachtrust

Om je biologische klok niet van streek te maken is het aan te raden om op vaste tijden naar bed te gaan en op te staan. Zorg dat je niet de kort slaapt, maar ook zeker niet te lang. Zeven tot acht uur per dag is ideaal.

Social media uitbesteden

Om je concentratie te verbeteren moet je rust hebben in je hoofd. Een van de zaken die veel tijd en aandacht kost is het bijhouden van je social media kanalen. Gelukkig kun je bij ons je social media uitbesteden. Wij versturen dan iedere dag de juiste berichten om het maximale te halen uit je Twitter, LinkedIn en Facebook account. Heb je interesse? Wij komen graag langs om kennis te maken!